20 d’abr. 2016

VÀLIUS PRESENTA EL CLIP DE "MERCÈ"Com ja saben vostès, vàlius és una banda molt d’aquesta casa. Un grup de qui hem estat –som- seguidors irredempts i amics fidels. Per això ens omple d’orgull i satisfacció mantenir-nos al seu costat en aquesta nova aventura que avui ensenyen, en exclusiva, en Pol i en Gerard: la primera cara del seu nou senzill, “Mercè”. S’ha de ser extremadament mal fan de la banda per no endevinar que es tracta del cover que el duet ja ha estat tocant en directe des de fa força temps de la cançó de Maria del Mar Bonet. A les veus, això sí, la Carlota Serrahima (la coneixeran per fer de cantaire amb El Pèsol Feréstec). El senyal de benvinguda és aquest clip dirigit per la Tuixén Benet i la Ginesta Guindal i protagonitzat per la dansa de l’Àngela Boix. Aquesta nova referència dels barcelonins es publica conjuntament entre La Castanya, The Indian Runners i Dynamite Stick. La presenten aquest 29 d’abril a La 2 de l’Apolo amb Yumi Yumi Hip-Hop i en Roger Pelaes fent el canta Sau. Entrin al post i, un cop vist el clip dels vàlius que mai creien que veurien, trobaran unes boniques paraules del grup i la Tuixén Benet.
No hauríem dit mai que la nostra música desballestada podia casar amb l'estil de línies rectes, figures hieràtiques i moviments entre marcials i esquívols de la mirada de Tuixén Benet. Per això, quan li vam deixar escoltar "Mercè" i ens va dir que volia fer-ne un vídeo, a més d'il·lusionar-nos, ens vam encuriosir molt.

Després, tot ha estat esperar. Nosaltres no hem tingut cap mena d’intervenció en el procés, hem estat simples espectadors que hem vist admirats com ella i les seves col·laboradores bastien un vídeo amb molt poques eines i molta feina. El resultat té poc a veure amb el que acostumem a ser vàlius, però de fet la cançó, escrita per la Maria del Mar Bonet i cantada per la Carlota Serrahima, també és excepcional. Al capdavall, es pot dir que hem tocat un ritme i uns acords monòtons perquè la Carlota, la Tuixén, la Ginesta i l’Angi hi posessin veu, llum, color, moviment i bellesa.

vàlius

Comença a ser tradició que un cop l'any ens trobem l'Àngela, la Ginesta i jo per fer un vídeo, soles i improvisant. Sabia que vàlius havia enregistrat "Mercè" i n’era molt fan de sentir-la als concerts. L’Angi m’havia enviat vídeos d'ella provant coses de moviment i em va semblar que les dues coses feien un bon mix. En Lluís va ser molt amable i ell i la Irene ens van deixar les claus de casa seva un cap de setmana que eren fora. Vam quedar les tres un dissabte a les 8 del matí, vam esmorzar mortadel·la mentre pensàvem què podíem fer i ens miràvem, per primer cop, les localitzacions. 10 hores més tard dinàvem/sopàvem al Velódromo, cansades però molt contentes d’haver passat un dia juntes i que aquest dia comenci a ser tradició.

Tuixén BenetFotografia: Irena Visa
Text: JG 
Correcció: Marta C.