18 de des. 2013

MILLORS DISCOS DEL 2013 SEGONS ELS LECTORS


Aquesta llista és la que més por i il·lusió ens fa. La nostra la fem mig per diversió mig per fer editorial, però la vostra, aquella que pot votar tothom, ens pot demostrar dues coses: com és el públic de GN, si compartim gustos, pensaments i idees, i també si aquesta llista ha acabat en mans d'un col·lectiu de fans que han votat en massa desvirtuant tota la votació.

Començarem abans de tot exposant les dades. El recompte total de vots ha sigut de més de 190 participants, que, tot i que podia haver sigut millor, és una molt bona xifra. Ha existit el vot sol·licitat. Com és normal, diferents grups han penjat a les seves xarxes socials l'existència d'aquesta votació i això s'ha evidenciat en el fet que hi ha hagut tongades de vots molt semblants. Tanmateix, com això ho han fet diferents grups, els vots han quedat molt repartits i no han desvirtuat en cap cas les votacions. Excepte en un cas concret.
No ho havíem fet mai, i ens ha costat decidir-nos, però a l'equador de les votacions ja vèiem una clara "compra de vots". Un grup, el nom del qual no direm, inesperadament, ha tingut moltes votacions. Quan diem moltes, volem dir que hauria guanyat si no hagués sigut perquè hi hem fotut mà. Estàvem dubtosos de com afrontar la situació, però en adonar-nos que la majoria de correus que rebíem només els votaven a ells i que els textos -tant de l'"assumpte" com el del missatge- eren idèntics, hem decidit impugnar tots aquests vots. No els altres. Els de gent que els votava juntament a altres grups, no. En veure que tot era una farsa (quina és la possibilitat de rebre dos e-mails idèntics d'un compte de correu que seguit de l'arrova hi ha el nom d'una empresa? I si passa en 7 e-mails seguits?), en adonar-nos que aquells que ens estaven escrivint molt segurament no havien entrat mai a GN, ni havien vist els grups que hi havia per votar, ni sabien que estaven participant a un concurs, i que segurament el més probable era que estiguessin responent a una crida de "escriu a aquest correu electrònic amb l'assumpte tal i amb aquest text dins el missatge", hem impugnat 26 participacions. Aquestes 26 persones no veuran el seu vot (al mateix grup) comptat i, a més a més, queden desqualificats de poder optar al premi. I estem sent benèvols, la seva posició segueix sent sospitosa. De fet, vàrem estar considerant la possibilitat de desqualificar el grup, però clar, no tenim més proves que els mails rebuts, i això no suposa un canvi en la qualitat de la seva música, i els seguidors que els han votat sense entrar a aquest joc no en tenen cap culpa.

Remeiat aquest fet, s'ha de dir que la resta de votacions ha sigut exquisides. Ens plau molt veure tanta participació, i veure com podem trobar noms destacats entre els participants. I més encara que hi hagi membres de grups que han tret disc aquest any i que no s'autovoten. Aquest any el resultat, llista a part, ha sigut molt positiu i això ens anima a continuar amb la nostra tasca i a repetir el proper any. Moltes gràcies a tots.

El guanyador del concurs és l'Anna Soler, que en breu rebrà un correu electrònic certificant-l'hi i per tal que ens faciliti una adreça on fer-li arribar els tres millors discos segons GN. No podem no agrair a les discogràfiques que ens han cedit els discos perquè els puguem regalar, no volem revelar encara quines són, ja que fins demà no se sabrà quins són aquests tres discos. Per ara, gaudim de la vostra llista:


19. Jinko Vilova - Cru bc, GN.

19. Manel - Atletes, Baixin de l'Escenari sp, GN.

18. Jansky - Un big bang a la gibrella bc, GN.

16. Miquel Serra - Roses Místiques bc

16. Ceremoney - Psycho Tropic bc, 40P

15. Betunizer - Gran Veta bc, GN.

13. Hot Penguins - Brave Coast bc

13. The Suicide Of Wester Culture - Hope Only Brings Pain bc, GN.

12. Furguson - The Leap Year bc, GN.

10. Da Souza - Flors i Violència bc

10. Boreals - Antípodas bc, GN.

09. Bullitt - So many Ways bc, GN.

08. Oso Leone - Mokragora bc, GN.

06. vàlius - Escola bc, GN.

06. Animic - Hannibal bc, GN.

05. L'Hereu Escampa - Llamp de Déu bc, GN.

04. El Último Vecino - El último vecino bc, GN

03. Za! - Wanananai bc, GN.

02. Els Surfing Sirles - Música de Consum bc, GN.

01. El Petit de Cal Eril - La Figura del Buit bcLlista dels millors del 2013: els 10 millors
Llista dels millors del 2013: del 20 a l'11


Fotografia de portada: Muntsa Casas
Text: Lluís Huedo
Correcció: Joanaina Font

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaja, els Bremén han quedat fora. No sé perquè...

Anònim ha dit...

Quin domini de les mates, si us llegeixen els PISA ens apujen la nota!

Lluís Huedo ha dit...

Si et refereixes a lo del les posicions amb núm. repetits i d'altres absents, té una raó:

Els que estan empatats a punts resten a la mateixa posició i per tant duen el mateix número, els següents no duen el número correlatiu perquè seria enganyós.

Animic i vàlius estan empatats a la sisena posició, si a Oso Leone li poso el 7, semblarà que per davant seu hi ha 6 grups, quan en realitat n'hi ha 7. Oso leone és el vuitè més botat i no el setè.

Ho sé, ho hauria d'haver explicat al post.

Disculpes