11 de febr. 2013

FESTASSA A GIRONA


Un saltenc de soca-rel fa molt de temps que emet a les ones un programa de ràdio ara ja mític, anomenat el Frenopàtic RadioShow. Ho fa des de l'emissora local Radio Celrà (municipi amb la CUP a l'Ajuntament) i aquest cap de setmana celebrarà els seus 200 programes amb un festival dels bons amb grups com Bullitt, Tom Hagan, Aliment, FP o Hurricäde. El bo i millor de la província de Girona amb dos grups portats de les contrades barcelonines (de Vic i de Sant Joan de Vilatorrada) presentaran els seus repertoris amb alguna versió. Tot això i més aquest dissabte, 16 de febrer, al Moll, antiga estació de tren de Celrà, al cost de 0 €.

El Sr. Crustaci (a.k.a en Crusty) és un dels elements més extraordinaris de les terres gironines ja sigui muntant concerts a reu del territori, ajudant al Sant Feliu Fest en el que faci falta, fent de roadie o fotografiant concert a concert tot el que succeeix a sobre d'un escenari, a més a més de dur aquest Frenopàtic Radioshow des d'abans que existís l'streaming; programa que dimecres arribarà a la impressionant xifra de 200 programes en antena, quasi res. És per això que aquesta festa havia d'estar a l'alçada, tot són bandes "que han passat per la ràdio, amistats musicals, simpatitzants (…) que, per fer-ho diferent i especial com els programes de ràdio, al seu repertori hi inclouran versions".

El cartell complet és el següent:

- ILLINOISE (Vidreres - Maçanet - Caldes)

- HURRICÄDE (Girona - Cassà de la Selva - Gaüses)

- FP (La Plana de Vic)

- THE JOKE (Girona)

- ALIMENT (Girona)

- BULLITT (Blanes - Salt - Sant Feliu de Guíxols)

- THE GRUIXUT'S (La Bisbal d'Empordà)

- ASK THE DUST (Sant Feliu de Guíxols)

I entre els canvis dels grups podrem gaudir dels directes en format acústic dels següents personatges:

- TOM HAGAN (Salt)

- FRANK HARVEY (Girona)

- THE MISSING LEECH (Sant Joan de Vilatorrada)
Un, veient el cartell, només pot pensar que poques vegades hi ha hagut la possibilitat de veure, tant fàcilment, com està el panorama actual de les comarques gironines. Què cony! Una excel·lent manera per avaluar el panorama i per gaudir com nens!

Tot recordant que això serà gratuït, dir que el servei de barra serà amb preus populars i que per cada consumició s'atorgarà una papereta pel sorteig final amb opcions a diferents premis amb "lots amb productes relacionats amb la música i amb les associacions que ens ajuden i donen suport, com ara Soroll de Vidreres, Atzavara de Sant Feliu de Guíxols i Apaga la Tele de Sarrià de Ter, Orella Activa, Inxausti Records, Eating Shit Records o Saltamarges". També hi haurà parades de discogràfiques i altres. I ja per acabar, hi haurà un premi a la millor disfressa de la festa, que consistirà en una invitació per a dues persones al restaurant Vinil del barri vell de Girona.

Fotografia de portada: Frenopàtic Radioshow
Text: Lluís Huedo
Correcció:Joanaina Font