29 de juny 2011

GRUPS DE NOVA FORNADA 01


Sota aquest títol de Grups de Nova Fornada, us presentem alguns dels grups que poden anar agafant cos, podem començar a veure a sobre els escenaris d'aquí ben poc però que, sobretot, desperten un interès amb la seva música. Com ja sabreu, la plataforma myspace està mig morta i ara els grups estan apostant més per bandcamp. Així doncs, us posem els bandcamps on les bandes us permeten descarregar gratuïtament els àlbums.

Feu una escolta i si us agrada, baixeu-vos el disc sencer per portar-lo al reproductor, compartiu-lo. És gratis i a més et deixa descarregar-lo en diferents qualitats.
Passin i vegin, que hi ha per a tots els gusts. Endavant la primera de les dues tandes:


Hi ha dues maneres d'operar per Bandcamp una és la descàrrega gratuïta on només cal clicar el botó de descàrrega i a continuació repetir la operació a la pàgina que s'obre, o bé que et demanin l'e-mail on t'enviaran el link de descàrrega, segueix siguen gratuït però a canvi de tenir el teu correu a la seva base de dades. L'altra és el cas d'alguns grups que no diuen que sigui gratuït, sinó que és la voluntat, pots o no pagar, no hi ha cap mínim, així si hom decideix baixar-se'l gratuïtament, només ha de posar un 0 a la quantitat, però si algú vol donar alguna moneda pot.Naturalesa Salvatge:
Només tenen el nom en català i una cançó (la darrera de l'ep) la resta són en castellà. A més a més, recorden molt a grups madrilenys propers a l'escuderia BCore en el seu us de la veu i les guitarres tropicals. Com uns Real Estate més nostrats i més poperos, una delicadesa salvatge.
naturalesasalvatge.bandcamp.com


Thelemáticos, Thelemáticos:
Indie, pop punk, psicodèlia old school i fins i tot tocs de blues i countrie americà arreglat amb molta barra i un naïf ben fresc. Res original ni nou, però sí efectiu i gaudible. Música lleugera amb intensitat i suficient capacitat de convicció com per haver tocat el passat Primavera Sound.
thelematicos.bandcamp.com


Parmesano, S.T.:
Ja els hem recomanat força al GN però no hem parlat del seu ep, ara és l'hora. Math rock del bo del que fa recordar a l'American Don de Don Caballero o a les parts més instrumentals de June Of 44. Un veritable joia molt i molt gran tot i que només tinguin aquest ep. Sembla que pugen amb força, la propera parada que tenen és telonejant Les Savy Fav a l'Apolo.
parmesano.bandcamp.com


The Waterparties, S.T.:
Sota aquest nom hi ha en Carlotto (que ja ens va fer un 30 minuts musicals amb), un dels músics més interessants de Barcelona, i prové de bandes com Half Foot Outside o Me And The Bees. Un cop un amic em va dir que en Carlotto és sabia tots els trucs de l'indie dels '90 per fer que una cançó fos una gran cançó. Aquesta és la definició que més m'agrada d'ell, així que imagineu-vos com pot ser el projecte en solitari d'aquesta fiera. Noise rock e indie arrelat als '90 però florint al 2011.
thewaterparties.bandcamp.com


Ivyfuuur, The Polimonstre, demonsteration:
Demonsteration és aquest ep demo primerenc de la banda de pop fosc amb clars obscurs i de quillats de sensibilitat, tacte, gust i bon fer. Res de nou, però amb un tacte i una credibilitat interessantíssimes. Les dues veus femenines entre teclats bàsics i subtils arpegis de guitarra són suficients per transportar qualsevol al seu mon de fantasia. Encara estan en el procés però pel que sembla estan pel bon camí, poc a poc fa tota la pinta que agafaran el ritme suficient per trencar aquest amateurisme que encara els envolta per posar els pels de punta a qui se'ls creuï. Menció a part pel cover de l'ex Jackson five y difunt Michael.
ivyfuuur.bandcamp.com


Chupaconcha, MMXI ANNUS CONCHAE:
Duet de descerebrats que diuen que fan jazz, però no us els creieu. El que fan és free, com la Damm, voltes i voltes de trompetes i bateries em forma de loops que semblen que ballin sardanes amb més M que el terra del MACBA després del Sonar. Jazz irreverent que estimula les neurones fen-te estar atent a tot, fen-te creure't un camaleó amb un ull vigilant al nord i l'altre a l'oest fent circumferències. Improvisació de partida jazz que acaba en un cant hipnòtic d'alguna tribu encara per descobrir.
chupaconcha.bandcamp.com


Versatile, V:
Juguen a ser madrilenys, però la veritat és que l'èmfasi està al kraut rock, el destacament madrileny es queda bàsicament en una manera de cantar aquestes lletres en castellà mentre sona algo cargolat electrònicament. El bizarrismo líric de les melodies es compagina amb moments de llum però tot sota la forta presència de la veu.
versatilebcn.bandcamp.com


Tom Hagan, Carlitos Ferrocarril:
De Tom Hagan corren molts rumors. Que sí és un fuster irlandès, que si viu a Salt... Sigui el que sigui, ja va pel segon àlbum on l'eclecticisme de les seves cançons marquen la no línia. Des de bossanvoa a l'indie de cantautor, des de la música italiana a cantar en català, Carlitos Ferrocarril confirma que podem esperar de tot a les seves cançons. És oxigen a la massa de cantautor actuals.
tomhagan.bandcamp.com


Zozobra, CD Marx Bar 12​/​06​/​2010 i CD2​.​5 - 05​/​12​/​2010:
La proposta més extrema de les que trobareu aquí. Cantautor, orador, multi-instrumentista i varies coses més. Exponencial de l'underground barceloní, raresa que cavalca a mig camí entre performance, musica ambiental, recital oratori barrejant-hi talls de pel·lícules, loops gravats en directe i tot un arsenal d'aparells com ara un piano enrotllable fa dels seus directes una experiència a recordar on la passió e intensitat comparteixen escenari amb la proximitat i frescor d'un artista poliformic com ell. Manca dir que a part de tota l'experimentació, la improvisació és l'altra arma.
zozobra.bandcamp.com/album/zozobra-cd-marx-bar-12-06-2010
zozobra.bandcamp.com/album/zozobra-cd25-05-12-2010


Gudar, Vida Gris 32:
Des del Baix Llobregat, Gudar aporten un indie pop destartalat amb sintetitzadors pesats que giren les cançons cap a la decadència on la veu i els cors fan marca quedant-se a mig camí entre Manos de Topo i Astrud, musicalment, però a diferència dels citats són molt més intimistes, eteris i densos.
gudar.bandcamp.com

*Continuarà*