21 de juny 2017

OCELLOT - SWEET MIGHTY DAZE

Ocellot
Sweet Mighty Daze
Any: 2017
Discogràfica:Foehn Records

Ja tenim aquí Sweet Mighty Daze (Foehn records, 2017) el primer dels dos EPs que tenen pensat editar el grup d'aus nocturnes capitanejat per Marc Fernández. I dic nocturnes perquè com bon grup en constant estat de recerca, aposten per la pista de ball de forma clara sense perdre el seu tarannà colorista i lisèrgic.

El protagonisme dels sintetitzadors i dels ritmes electrònics fan d'aquest treball un nou pas en les composicions de la banda. El single d'avançament "Big Fat Bird" és un tema de p-funk tribal cantat quasi en falset que recorda els edits més electrònics de DFA. Una fusió entre Hot Chip i Juan Mclean que en directe promet gastar moltes soles.

No hauria pensat mai que citaria Boney M escoltant Ocellot, però la veu (greu i profunda) i la cadència disco de "To the Ligt Lealan" em recorda molt la mítica banda dels 70 de viatge per l'espai exterior jugant amb els teclats propers al house. Quasi a tall d'entrepàs experimental més que com a cançó pròpiament dita, "Blue Pines" posa la mirada una dècada més enllà cedint el protagonisme a percussions encertadament enllaunades i melodies modulars flotants.

Per acabar aquest petit tastet (l'única pega és que sigui tan petit, però paciència que en vindrà més passat l'estiu) "To Be Fare" retorna la banda a l'esperit més pop que van exhibir al seu anterior llarg Jelly Beat (Foehn, 2015) tocat en una illa tropical al més pur estil del primer treball de Lemonade, portant la cançó a l'èxtasi en una àcid tram instrumental per tornar al Carib.

La gran virtut d'aquest EP és que, tot i que els temes contenen estils força diferents, la marca Ocellot es fa més que palpable. Una marca que duen anys treballant sense deixar de mirar endavant. Fites com aquestes només estan a l'abast dels que estan cridats a fer grans coses. Dels que volen deixar petja. I si tenim en compte l'hedonisme i la litúrgia dansaire de la banda en directe, espero que els Ocellot ho petin. Tenen tots els ingredients per fer-ho.

Fotografia de portada: Arxiu 
Text: Carles Fajardo 
Correcció: Pol Camprubí