19 de juny 2017

MÚSICA FETA, PARLADA I REFLEXIONADA


Cada dimecres pot ser el Dia de la Música si tu ho vols així, ara bé: la jornada europea "oficial" de les corxeres, els pentagrames i tot el que els envolta és el 21 de juny, aquest dimecres. Entre tot el rebombori que es mourà aquest dia, fem èmfasi en allò que ens proposen la gent de l'Afluent que ocuparan la Fabra i Coats per fer, parlar i reflexionar sobre el que els apassiona.
Amb debat, així començarà aquesta jornada que compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. "No hi ha música sense músics", així es dirà la taula rodona que començarà a l'espai de Sant Andreu a les 18:30 i que ha de desembocar en un debat sobre les bones pràctiques en la indústria musical centrada en les que afecten l'àmbit laboral.

Amb la intenció d'aglutinar com més veus i més diverses millor, els organitzadors han aconseguit convocar a les següents persones: Núria Alcober (Koitton Club), Guillem Arnedo (músic i president d'AMJMM i FMJazz) Hans Laguna (músic), Andrea Leunda (advocada de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya), Eduardo Maura (Diputat al Congrés), Edurne Vega (membre del Sindicato de Músicos, Inérpretes i Compositoras). L'encarregat de presentar i dinamitzar la trobada serà el periodista musical Roger Roca.

Quan les cordes vocals comencin a defallir o quan ja toqui deixar les paraules aparcades per anar a escoltar a la protagonista del dia, els assistents a la xerrada podran anar als tres concerts programats a la mateixa Fabra i Coats. Nakany Kanté començarà a les 20:30, provinent de Guinea però instal·lada aquí des de ja fa uns anys, mescla la tradició musical del seu país d'origen amb una mirada pop. Seguirà el canadenc Sean Nicholas Savage autor de discos de pop molt fins i responsable de concerts memorables a Barcelona, tocarà a les 21:20. Per últim, remataran la feina a les 22:10 les maresmenques Mourn que ja sabem com se les gasten.

Al migdia, l'Ajuntament també ha preparat un concert especial del Grup Instrumental Barcelona 216, un dels conjunts referents pel que fa a creació contemporània. A la Fabra i Coats interpretaran Il cerchio tagliato dei suoni (1997) del compositor italià Salvatore Sciarrino que mai abans s'ha tocat a casa nostra. Cent flautistes de coixí i un quartet de flautes en primer pla, Toma ya!


Fotografia de portada: Ajuntament de Barcelona 
Text: Marcel Pujols
Correcció: Pendent

1 comentari:

BestMobile ha dit...

¿Cómo descargar ringtones gratis?
Vaya a bestringtonemobile ahora, podrá descargar tonos de timbre de canciones populares, tonos de timbre para teléfonos iPhone y Android.