11 de maig 2017

PRIMERA PERSONA, LA DRECERA DIRECTAParlar en primera persona a vegades és la drecera perfecta per arribar a la gent. T'assegures que t'escolten a través d'explicar la teva vivència, perquè com pot passar amb llibres, pel·lícules o cançons (i com explicàvem l'altre dia a jo): la teva vivència podria haver estat la meva. Al sisè cicle Primera Persona saben les virtuts de les distàncies curtes i per això cada any (i ja en van sis) conviden a gent que, més enllà de tenir discursos interessantíssims, sap moure's amb agilitat en el tu a tu.
Parlem del Primera Persona, dos dies, dues tardes, dos vespres, dues nits i prou històries per deixar-te el cap ple de frases cèlebres i anècdotes divertides per recordar durant la resta de trajectes de la feina a casa que et queden en vida. Divendres 12 i dissabte 13 de maig, al Teatre del CCCB, aquest any tot es concentra en 4 sessions (dues per dia) i més d'una vintena de veus amb ganes d'explicar-se.

12/05
Sessió 1 (19:00)
Kate Bolick + Anna Gabriel
Amb el llibre de Bolick Solterona. La construcción de una vida propia com a punt de partida, la diputada de la CUP entrevistarà a l'autora.

Colin Barrett
Havent escrit Glanbeigh, Barrett explicarà la història del poble irlandès semificcional que serveix de teló de fons del llibre.

Bacalao
Un dels llibres més mencionat els últims mesos explicat per protagonistes que van viure el fenomen del que parlen les pàgines en rigorós directe: Jorge Albi, Nando Dixkontrol i Carlos Simó.

Sessió 2 (22:00)
Anna Curra amb Joan Pons
"La reina espanyola del punk", part important de la Movida i de Parálisis Permanente conversa amb el periodista Joan Pons.

Els Joves
Perquè aquesta sèrie dels vuitanta només va triomfar al Regne Unit i a Catalunya. Miraran de descobrir-ho dos dels seus protagonistes, Nigel Planer i Alexei Sayle.

Julián Hernández + Esteban Hernández + Rafael Tapounet
El líder de Siniestro Total i el seu fill adolescent en format de jam session de revisió d'antics temes amb l'ajuda del periodista i membre de Los Carradine, Rafael Tapounet.

13/05
Sessió 3 (19:00)
Isa Calderón + Lucía Lijtmaer
Més intensitat feminista amb dues dones que lluiten contra el masclisme latent a través de vídeos a Youtube, que qüestionen les pel·lícules menys qüestionades (mireu Reviews Fuertecitas) o amb periodisme pop, literari i polititzat.

Jon Savage
Coneixedor absolut però permeable del punk britànic, de la invenció de l'adolescència, de la invenció del rock and roll i d'altres temes que s'haurien d'ensenyar a les aules públiques.

Alison Statton & Spike i Stuart Moxham
Els membres de Young Marble Giants, hereus del post punk minimalista xerraran sobre el que han estat fent musicalment i extramusicalment durant més de tres dècades i tocaran algunes cançons.

Sessió 4 (22:00)
Joe Pernice
Membre fonamental de bandes com Scud Mountain i Pernice Brothers ve a Barcelona a parlar de la seva trajectòria i del llibre que ha publicat recentment Blackie Books, Esta canción me recuerda a mí (It Feels So Good When I Stop) (títol somiat).

Makoki: Miguel Gallardo i Juan Mediavilla
Els creadors del personatge de còmic més punk de l'Espanya postfranquista, Makoki, vénen a parlar-ne sense embuts.

Las Ruinas
Acabar la festa amb un concert de Las Ruinas és sinònim de bon final.


Fotografia de portada: Primera Persona
Text: Marcel Pujols
Correcció: Pol Camprubí