3 d’abr. 2017

VIU L'EXPERIÈNCIA ANALÒGICA AMB LISTENING ROOMDescarregar la pel·lícula o anar al cinema? Comprar el llibre, demanar-lo a la biblioteca del barri, o cercar el PDF? Anar al museu, comprar el catàleg de l'exposició, o buscar les obres al Google? Comprar l'àlbum a la botiga de discos o desar les cançons a favorits de l'Spotify?

Les plataformes digitals han permès que el nostre consum de cultura sigui cada cop més ampli i immediat. A canvi, però, se sacrifica sovint la qualitat de l'experiència. Hi ha rituals que no haurien de desaparèixer mai, o almenys això opinen els responsables de Listening Room, l'esdeveniment que reivindica l'escolta de música en format analògic. La primera sessió és aquest dimecres 5 d'abril a les 20h, a l'espai Artte, i l'àlbum escollit és "Future Days" de Can.

Listening Room posa per davant de tot, el ritual: escoltar l'àlbum de l'inici al final, sense pauses ni interrupcions i buscant l'excel·lència sonora (la reproducció en format vinil és indispensable i els altaveus utilitzats són altaveus Klipsch). La música seleccionada tampoc no és arbitrària, cada sessió està protagonitzada per un àlbum mític que és introduït amb una breu xerrada a càrrec de periodistes, promotors, músics... En aquesta primera sessió el responsable de parlar-nos de "Future Days", de Can, serà Carles Novellas, periodista musical. Entre les sessions programades de cara a l'abril i el maig, s'hi troben títols com “Dark Side of the Moon”, “Song Of Innocence”, o “Selected Ambient Works (1985 – 92)” d'Aphex Twin.

Si us calen més raons per quedar convençuts, dir-vos que a Artte hi preparen uns deliciosos còctels d'autor i tapes variades. Tot acompanya!

Fotografia de portada: Listening Room 
Text: Clàudia de Palol 
Correcció: Pendent