25 d’abr. 2017

EL PÈSOL FERÉSTEC - TREURE'N ROBINS

El Pèsol Feréstec
Treure'n robins
Any: 2017
Discogràfica: The Indian Runners

Un nou disc d'El Pèsol Feréstec sempre és quelcom especial i que saps que de ben segur aportarà cert aire fresc a l’escena pop catalana. Amb aquest nou disc, el tercer que editen, ho han aconseguit de nou i al mateix temps sense caure en la repetició dels dos treballs anteriors.

Bona combinació de sons pròxims als Feelies, The Clean o uns Young Marble Giants que van acompanyant tant les lletres de la banda, les treballades poesies de la poeta Maria Cabrera, que ha passat a ser membre del grup, com versos d’en Joan Vinyoli.

Per una altra part, Vito Spampinato, baixista del segon i també d'aquest tercer disc, serà substituït per Montse Martín, de Rombo, de cara a la gira de concerts. La banda la completen en Gerard Segura, també a vàlius, la Carlota Serrahima i en Marià Codina, també present a Estruç. Una formació ben sòlida que dóna cos a unes composicions ben estructurades, amb cançons curtes, farcides de bons moments i amb melodies enganxoses.

El disc ha estat enregistrat, produït i mesclat als estudis Caballo Grande per en Ferran Resines i en Cristian Pallejà, que també són etiqueta de garantia. Han sabut realçar el so pop, folk o rock que demana cada cançó. L’àlbum ha rebut masterització d’en Milo Gomberoff, que ho ha acabat d’arrodonir. Podríem assegurar que hem topat amb el millor disc de la formació? Difícil resposta, però motius no en falten. Des de les divertides i alegres Cansoneta leu e plana i El cel és sempre més blau passant per Amforismes o Lot i Elegia (fragments).

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Maurici Ribera
Correcció: Marta C.