15 de març 2017

LA UTOPIA DURA TRES DIESSón concretament els dies 17, 18 i 19 de març, quan se celebra el primer Utopia Market dedicat a la poesia. El lloc encarregat d'acollir l'esdeveniment és Utopia126, una fàbrica modernista transformada en espai cultural al cor del Poblenou. Serà d'aquelles trobades on la poesia demostra ser un gènere que traspassa barreres, en seran exemples els espectacles que fusionen la poesia amb la música, la performance, el teatre, l'audiovisual o l'art digital. Si hi ha una cosa que l'Utopia Market evidenciarà aquest cap de setmana és que la poesia és paraula escrita però sobretot paraula parlada.

Tal com s'entén donat el nom de l'esdeveniment, l'Utopia Market Poesia comptarà amb un mercat amb diferents paradetes on autors i editorials portaràn poesia en diferents formats: poemaris, reculls de poemes, revistes-objecte, fanzines... Per altra banda, el punt fort de l'Utopia Market serà el conjunt d'activitats que tindran lloc aquest cap de setmana: des de tallers i conferències, fins a espectacles de tot tipus. Hi haurà una sèrie d'activitats permanents com la instal·lació "penja el teu poema a la xarxa", o el coaching de poesia; i una sala reservada exclusivament als recitals poètics, la sala Hipèrbole.

Pel que fa a les activitats, el divendres d'inauguració, Víctor Bocanegra farà un concert a la sala Metàfora, mentre a la Sala Elipsi s'hi projectarà el documental Brossa, poeta transitable. En especial, dues activitats amb protagonistes femenines són les que més em criden l'atenció: el recital de poemes de Maria Mercè Marçal per part de les actrius Ariadna Gil i Chantal Aimée el dissabte, així com l'homenatge col·lectiu a l'escriptora i traductora Isabel Núñez, el diumenge dia 19.

Hi haurà per a tots els gustos i colors a l'Utopia Market Poesia; una trobada per a amants de la poesia però també, i sobretot, per a aquells que es pensen que la poesia encara és allò de paraula rimada i versos fixats. Aquest cap de setmana la utopia és descobrir que la poesia no té límits.

   
Fotografia de portada: Utopia Photo Market 2016 
Text: Clàudia de Palol 
Correcció: Pendent