22 de març 2017

LA GALERIA MUTUO ACAPARA LA SETMANA


L'exaltació primaveral arriba a arreu, com en el cas d'aquest centre d'art la Mutuo Galería– que està en ple síndrome d'hiperactivitat aquesta setmana, durant la qual acollirà dues mostres ben interessants. La primera d'elles, que s'inaugura demà 22 de març es titula "De cuerpo entero", s'exposarà durant dues setmanes a la sala, i reunirà obres de videoart, fotografia i pintura. La segona, "Go as you please", tindrà lloc en la vetllada del 29 de març, una trobada tan efímera com la disciplina que practiquen els artistes que hi exposaran: l'street art. Una oportunitat més per conèixer una galeria a Barcelona que aposta per l'art emergent.

"De cuerpo entero" abraça la idea de cos com a un tot i n'explora totes les cares. El cos com a límit i com a possibilitat, el cos com a medi i com a suport, el cos com a natural i com a artificial. En tots els autors que reuneix l'exposició col·lectiva hi ha un afany per expressar les experiències del cos entorn l’estètica, la sexualitat, el plaer o la mort. Si en voleu fer un tastet, proveu amb el videoart de Hannah Berestizheysky o la fotografía de Kirsty Fenton.

"Go as you please" serà una mostra fugaç però intensa que reunirà quatre artistes búlgars que es dediquen al grafiti i a l'street art. Emprant les tradicionals llaunes d'aerosol, però també pintura industrial, florescent o llums led, els quatre artistes faran una parada a la galeria Mutuo però només de passada del que és el seu terreny artístic natural, el carrer, on donen nova vida a parets i murs abandonats i reinterpreten objectes trobats.

No falten raons per visitar aquesta sala que, estant en ple centre de la ciutat, "( ) es un espai qe no existeix, és allò que conté". I n'hi ha per doble de contingut aquesta setmana, per tant hi ha més Mutuo que mai. Veniu a descobrir-ho!
 Fotografia de portada: "De cuerpo entero" 
Text: Clàudia de Palol 
Correcció: Pendent