7 de març 2017

ANÍMIC - SKIN

Anímic
Skin
Any: 2017
Discografica: BCore
Anímic és una d'aquelles propostes musicals que no queda mai estancada; sempre buscant avançar i no repetir eternament la seva obra fins a la sacietat. Novament han sabut aportar quelcom diferent i al mateix temps no perdre cap tret identificatiu.
L'àlbum està compost per vuit cançons cantades en anglès per la Louise Sansom, que es mostren al mateix temps presentades de vuit videoclips realitzats i produïts com a material visual adjunt.

Hi ha quasi la totalitat de l'espai per a sonoritats que defugen del folk, pop i rock d'àlbums anteriors. Tot plegat per emparentar-se amb l'electrònica i la música industrial, per així ajudar a crear aquelles atmosferes fosques característiques, que tant ens agraden i que són marca de la casa, però des d'una vessant ben diferent.

Ecos de l'electrònica i de música industrial de Cabaret Voltaire, Chris & Cosey o Throbbing Gristle present a "Gem", "Whales" o "TV", el so de la "Neue Deutsche Welle" de caire industrial de "Glass", el so de pop lànguid de Bat for Lashes a forces de les cançons, el trencament musical de Portishead entrant i sortint del disc però alhora no sonant a trip-hop. Al mateix temps hi ha fins i tot aquell aire a The 3rd and the Mortal o a Durutti Column que sobresurt a "Hidden".

L'obra ha estat gestada a Collbató, al mateix peu de la muntanya de Montserrat. L'àlbum torna a comptar amb elements foscos, lletres treballades i que tracten aspectes introspectius de la humanitat.

Fotografia de portada: Arxiu 
Text: Maurici Ribera 
Correcció: Pendent