22 de març 2017

5 MOTIUS PER ANAR AL LAPSUS FESTIVALS’acosta una cita important pels amants de la música electrònica alternativa. Aquest no es fa a l’estiu, ni es compta entre els grans festivals multitudinaris de Barcelona, però com cada any, el Lapsus Festival ens presenta un cartell molt interessant en un format còmode al CCCB, que aquest any s’amplia passant les seves actuacions nocturnes a la recent estrenada sala Laut.


1. MNLTH
El britànic David Barnard (o Dave Monolith) és un dels productors més atractius que hem descobert últimament. Després de publicar el seu primer EP i el seu primer àlbum al segell d’Aphex Twin, l’any passat va treure el seu últim disc Trax al segell belga WéMè Records i presentarà un show on la variació d’estils dins de l’electrònica pot ser total. Tenim moltes ganes de veure’l.2. Telefon Tel Aviv


Tenir l’oportunitat de veure Telefon Tel Aviv i no aprofitar-la és un sacrilegi. Així us ho diem. No presenten res des de 2009, i ara, al Lapsus, en Joshua Eustis promet fer-nos ballar fent una retrospectiva remesclada dels seus hits "dosmileros". La cita audiovisual serà de dia al CCCB, així que esperem que soni, com a poc, “Fahrenheit fair enough” del seu primer disc, alguna cançó d’aquelles amb tocs d’R&B i que acabi fent-nos vibrar com a la sessió per esmorzar (subtil, eh?) que hi ha penjada al seu Soundcloud.
3. Airaboi

El valencià Aitor Rabell ja porta un temps establert a Barcelona on està tirant endavant el segell Banned In Vegas, on l’any passat va publicar el seu primer EP com a Airaboi, Endless Field. Amb una encantadora mescla entre house i electrònica estrenarà el seu format en directe en exclusiva al Lapsus Festival i havent escoltat el que ha fet fins ara, ens pot fer passar una agradable i suau estona.4. Steve Hauschildt

Això és música experimental de qualitat per deixar-se anar. Universos creats amb sintetitzadors amistosos, un viatge amb les parpelles tancades per saltar d’una anella de Saturn a una altra, a tota velocitat, però en càmera lenta, envoltat del bon rotlle primaveral. Steve Hauschildt és conegut per fer una desconstrucció esplèndida de l’electrònica de tota la vida. L’ultim disc publicat, “Strands”, ha rebut tan bones crítiques que revistes especialitzades el consideren un dels millors discos de l’any 2016. Així que, Ohio, és una bona ocasió per veure’l en acció.
5. Laut

Conèixer per fi la sala Laut. No fa gaire que va obrir i ja ha hagut de tancar per obres, i a més ha de competir amb la proximitat de l’Apolo i el magnetisme que aquesta sala té pels transeünts nocturns del Poble Sec i el Raval. Aquesta serà una magnífica ocasió per descobrir com és un dels clubs més nous de la ciutat.

Fotografia de portada: Lapsus Festival
Text: Pablo Gerschuni i Pol Camprubí