15 de febr. 2017

LA PETJADA DIGITAL I ELS SEUS MISTERISAlguna vegada us heu preguntat d'on ve tota la producció de dades que es genera diàriament i quines conseqüències genera? Mai us ha incomodat la idea que qualsevol estrany pugui accedir a la vostra informació personal seguint el vostre rastre digital? O de quina manera s'equival la imatge que projecteu en format digital a la imatge que projecteu en la realitat física? Aquestes i moltes més altres qüestions trobaran el seu espai de reflexió el divendres 17 al hall del CCCB, en una jornada organitzada per IN>TRA i Equipo Cafeína.

Les conferències seran protagonitzades per investigadors en la matèria que ens parlaran, per exemple, de com les plataformes digitals han transformat la nostra percepció del temps i la capacitat de llegir i produir imatges. Altres reflexions giraran entorn de les relacions entre el cos i l'objecte digital, posant èmfasi en l'actual procés de desdoblament entre el nostre cos i un segon cos, el cos de "dades". Tot plegat porta a la pregunta entorn la identitat, que buscarà respostes en la xerrada de Ramón Sangüesa sobre identitat digital, és a dir, com construïm una narració pròpia a partir de dades i algoritmes; o en el col·loqui de Franco Berardi, que parlarà sobre les contradiccions dels missatges publicitaris i els excessos visuals que porten a diluir els conceptes d'autenticitat i d'identitat.

Amb sort, podrem desentrellar certs misteris que envolten els nous processos abstractes que resulten de la realitat digital i de dades, una realitat que està transformant la nostra manera de veure i representar el món, de relacionar-nos amb els altres i de percebre'ns a nosaltres mateixos.
Fotografia de portada: Big Bang data - CCCB
Text: Clàudia de Palol 
Correcció: Pendent