14 de febr. 2017

EL CARA•B VE DE GUSTTot i el fred i el mal temps, també hi ha festivals en ple mes de febrer. I ben bé que vénen, que alguns segur que no van de festival des de l’estiu. Així arriba el Cara•B (3a edició ja, ens alegrem que es vagi consolidant), amb un cartell més que òptim i assequible, format bàsicament per noms de l’escena local i nacional “indapanden”, però amb aquells noms que tenim ganes de veure, que simplement venen de gust. Barrejant estils i combinant novetats i clàssics atemporals i amb algun retorn sonat. Tot això en un emplaçament fantàstic com la Fàbrica Fabra i Coats, a cobert, i amb espai de sobres per ballar i desfogar-nos una estona. El cap de setmana que ve ja i a un mòdic preu!


Divendres podem triar i remenar entre el milloret dels diferents sons i variants del hip hop actual del país. Tot i que la reina del trap català, Bad Gyal, sembla que està perdent el costum de treure cançons en la nostra llengua, segueix tenint alguna cosa que enganxa i la presència per hipnotitzar sobre l’escenari. Uns altres que, com ella, han triomfat a través de YouTube, són el col·lectiu de rapers madrilenys Agorazein, encapçalats per C. Tangana, que estan aportant un nou so al rap. I en contraposició amb l’últim crit del gènere, també hi haurà uns clàssics com 7 Notas 7 Colores, que han tornat als escenaris recentment. Si us vau perdre el seu concert de fa poc a l’Apolo, diuen que va ser espectacular, caldrà anar a veure Mucho Muchacho i els seus aquesta vegada. I per acabar la nit què millor que moure’s amb els ritmes de BSN Posse, el duo malagueny combina la bass music electrònica amb el footwork, el trap o el juke.


Dissabte, només per Joe Crepúsculo ja valdria la pena desplaçar-se fins a Sant Andreu. La majoria ja ho sabreu, però els seus shows són una absoluta festa: lletres per esgargamellar-se cantant amb bombo de fons i botzines de discoteca dels 90, “voleu més bacallà?”. A part, portarà material nou sota el braç. Però a més també hi podrem veure Nueva Vulcano i Kokoshca i tancar la nit amb Meneo DJ set. En definitiva, si no teníeu plans per aquest cap de setmana ja sabeu què fer.


Fotografia de portada: Festival Cara•B
Text: Pol Camprubí