11 de gen. 2017

EL GRA DE LA PALLA: ABRIGA’T I VÉS A CONCERT! Ja teniu un altre Nadal a la butxaca o a la cartutxera, depèn de com es miri. Ara toca mirar endavant amb les mans ficades dins les cavitats dels pantalons i el coll de la jaqueta tapant-te mitja cara amb les dents com a àncora que es clava a l’extrem de la cremallera. Avançant encarcarat d’aquesta manera et pots acostar a algun dels concerts que recomano aquesta setmana i així t’estalvies continuar llegint aquestes merdes. Dient “aquestes merdes”, només em referia a les línies d’introducció perquè tot el que ve a continuació és la polla en vinagre.

12/1 
Agustí Fernández Liquid Trio 
Jamboree (Barcelona)
20:00h

Dràcula i els seus dos apòstols predilectes movent els dits desenfrenadament per tecles, cordes i pistons. Fan por en el millor dels sentits, aclaparen, molesten, grimpen per parets imaginàries i posen calent a més d’un cap i a més d’unes orelles. Agustí Fernández és un mestre del piano amb poques limitacions creatives i Duot (la bateria i els saxos que toquen Ramon Prats i Albert Cirera) són un cos excel·lent per acabar de completar un titella embogit pels espetecs i xiuxiuejos del free-jazz. Han tret un disc recentment que es diu Marianne i que no es pot escoltar enlloc. El dijous el trobareu segur, l’entrada val 12 o 15 euros.
 

Del 13 al 15 de gener
Gira de Morgan 

Ascendència meteòrica és el que els hi toca a alguns. Morgan van començar el 2012, però fins aquest any passat no van treure el seu primer disc, North, des de llavors els focs artificials no han parat. Bona acollida a tot arreu on han anat, la banda guiada per la veu de Carolina de Juan cau per primer cop a Catalunya on encara s'han de guanyar les garrofes. Optimisme pop sense res de modern i millor, pop amb el que és estrictament necessari, allò que és maco i que t'agrada instintivament. Passen dues nits i un migdia aquí, aprofiteu.

13/1 – Barcelona (Jamboree) 21:00, 12€
14/1 – Vic (Jazz Cava) 22:00, 8/6€
 15/1 - Sant Feliu de Guíxols (Casa Irla) 12:00

 
14/1
Please Wait + Anchord + Bullitt 
BeGood
21:00

Ei, tornem a casa. Per si les propostes anteriors us descol·locaven una mica, tenim tres bandes d’èpica gens continguda i mobilitat gens reduïda. Please Wait i Anchord presenten discos molt recents i  molt esperats, els primers perquè encara que semblés increïble i els veiéssim a tot arreu, no havien tret un llarga durada, ara podrem tenir ben guardades les cançons que tants cops hem sentit i cridar-les amb fonament. Els segons, també són bèsties del directe que, després de despertar a tothom el 2014 amb una carta de presentació per tirar-s’hi de cap, s’havien anat preparant per un disc que s’ha dilatat bastant, finalment, però, arriba de la mà de Bcore i Punktastic. Punk, emo, llàgrima, puny... no podien faltar Bullitt per arrodonir-ho. L’entrada costarà 9 euros, bé no?Fotografia de portada: Jamboree
Text: Marcel Pujols
Correcció: Pendent