27 de des. 2016

OPATOV - CAN'T MOVE / VUELO SIN MOTOROpatov
Can't Move/Vuelo Sin Motor
Any: 2016
Discografica: 
The John Colby Sect

Fa poc més d'un any us vam advertir. No són d'aquest planeta. Han vingut per dominar la terra. Rendir-vos mortals! En poder dels sons d'Opatov. És fàcil deixar-se portar. Jo ja no responc. 

El single Can't Move/Vuelo Sin Motor gravat a l'estudi MicroMaltese amb la preciada ajuda del Marco Morgione, és una edició limitada, i molt bonica, de 300 còpies en vinil negre dissenyada per la seva col·laboradora habitual Cristina Ronquillo. Un 7" extraterrestre, inquietant, i alegre, de psicodèlia còsmica i shoegaze suau que transporta sense apallissar. Melodies hipnòtiques que omplen l'habitació, on un conjunt de cors ingràvids et donen la mà, i et sedueixen per apropiar-se de tu sense que t'adonis. És nèctar alienígena per a les teves oïdes. Una deliciosa amalgama sonora d'exuberants textures que te la posarà dura, sens dubte.

Aquests marcians exhibeixen un domini total del pedals i dels canvis de ritme, absolutament encertats, amb unes pauses que eclosionen en el precís moment per elevar-te i fer- te volar, volar. Juntament amb un cor de veus entrellaçades, crepusculars i etèries, i un baix d'incessant pulsió que manté el ritme en tot moment perquè no puguis escapar.

Segueixen amb el seu pla de conquesta per a la dominació del món. Caldrà veure el que ens ofereix el futur. Jo de moment em sento com una bella crisàlida, un ninfa en l'instant mateix de la transformació.


Text: Tatjana Rius
Correcció: Pendent