19 de des. 2016

MALES HERBES AL PUMAREJO: LA FESTA DE LA FI DEL MÓNEls de Males Herbes n'estan fins els collons de fer presentacions de llibres a l'antiga –tot sigui dit, les seves presentacions no en tenen res, de normal–. Vaig ser a la d'en Roger Pelàez i en vaig sortir amb un piló de noves bromes sobre polles i la decisió definitiva de no comprar mai més a les llibreries dels museus. L'Uri Amat tot just acaba de ressenyar el seu còmic, L'hegemonia persecutòria, i ens dóna unes quantes pistes del que us hi trobareu: humor punyent, escatologia sense filtres i de tant en tant, alguna historieta carregada de melancolia sincera. Però no sóc aquí per parafrasejar ningú, sinó per dir-vos que se'n cou una de grossa i molt aviat: dimecres 21 de desembre.

El còmic d'en Roger Pelàez, el poema narratiu La cremallera d'en Martí Sales, el recull de contes Les investigacions del cap Pendergast d'en Víctor Nubla i la novel·la d'en Ferran Garcia, Recorda que moriràs; tot plegat un popurri "estupendo" que retrata a la perfecció una editorial que s'atreveix amb tot i a tot. La gent de Males Herbes els han batejat com "els 4 genets de l'apocalipsi", quatre llibres que atempten deliberadament contra la moral i que es carreguen amb ganes qualsevol opció de salvació col·lectiva. El món està podrit i per celebrar-ho, organitzen una festa. Se'n parlarà, dels llibres? No ben bé, el que sí que es farà és molt de soroll, se n'ocuparà la música de Sot i Esperit!. La sorpresa final és l'acció poètica d'Anarquia és independència, que promet ser el show de la nit.

El lloc que ho acull no necessita presentacions; en Marcel Pujols ja l'ha anomenat més d'un cop en la seva selecció setmanal: el Pumarejo de Barcelona. Jo només afegiré que és dels meus espais preferits de Barcelona, "bonrotllisme" i llumetes a dojo; d'aquells locals que des del primer cop que hi vas, no saps ni com ni per què però ja et sents a casa.

Bé, dimecres l'apocalipsi. Sincerament, si el món s'hagués d'acabar l'endemà, no imagino millor forma d'acomiadar-ho tot. Ah, el preu de l'entrada inclou un fanzine editat per l'ocasió, ara no em digueu que no en són, de detallistes. Si no veniu, els hi trencareu el cor.


Fotografia de portada: Males Herbes
Text: Clàudia de Palol Fariza 
Correcció: Pol Camprubí