15 de des. 2016

LA RUTA DEL POBLENOUSi sou dels que creieu que més val anar calentant motors per preparar el cos pels dies d'excés que ens esperen, o us passa com jo que, després d'una llarga convalescència anomenada exàmens, us ve de gust sortir del cau i interactuar amb humans, el pla perfecte per aquest divendres és al Poblenou. De les 19h a les 02h moltes de les portes d'espais de creació, laboratoris de disseny, centres, galeries i d'altres locals romandran obertes en la 3ª edició de l'Open Night, un esdeveniment que gira al voltant de la pluralitat d'ofertes culturals i artístiques que configuren la nova vida emergent del barri.

Tot va començar perquè em vaig assabentar que a La Escocesa feien una mostra de peces resultants de les residències artístiques que han acollit durant l'any sota el títol "En plan random", manifestant l'arbitrarietat de la mostra –és a dir, que les obres són diferents i no tenen cap nexe específic- però també l'arbitrarietat el procés creatiu mateix. Va ser quan vaig adonar-me'n que de random res, estava perfectament pensat perquè quadrés en l'esdeveniment on s'enmarca, la Open Night del Poblenou. Jo no m'ho perdré perquè a més de donar cerveses Moritz a tots els que s'hi acostin, hi haurà també un elenc immillorable de djs, com l'eclèctica i molt estimada Ikram Bouloum, que punxarà temes per ballar fort durant aquesta vetllada casual.

Així doncs, no només La Escocesa obre les portes en aquesta nit de disseny en majúscules, són tants els llocs que ho fan, que se'm fa tremendament difícil fer-ne una selecció. Només us llençaré unes quantes propostes a l'aire, perquè us feu una idea del tipus d'activitats que hi trobareu.

A la BAU, que és on s'hi trobarà el centre neuràlgic de tot l'esdeveniment, hi haurà una obra viva: una pila d'artistes es dedicaran a decorar unes vidrieres mentre duri la Open Night. L'oportunitat perfecta per experimentar el procés creatiu de més aprop. A la Galeria L&b Contemporary Art les obres més recents de l'artista barcelonina Maria Pratts es mostren a l'exposició Sad City, acompanyada de cerveses i bona música. A ATTA 33 – TMDC es realitza un taller de fabricació digital, a l'Union Studio Garage creen una instal·lació robòtica que efectua un mapping digital força particular, al centre On Air ens prometen una "dansa aèria"; i altres activitats curioses com el taller de food porn de Talleres Europa o la mostra d'objectes de disseny fets de material reciclat a Transfolab, són algunes de les moltes coses que hi podreu trobar. Si sou fanàtics del disseny i de les noves tecnologies no us perdeu la mostra de la IAAC Fab Lab, un dels centres més innovadors d'Europa. Per facilitar-vos la feina, la bona gent del Poblenou ha efectuat un mapa de tots els espais visitables durant la Open Night perquè cadascú es pugui fer la seva Ruta del Poblenou a la carta.

En realitat tot plegat no és altra cosa que un corre bars de tota la vida, amb l'al·licient cultural i l'existència d'un autobús gratuït que efectua un trajecte pels punts claus del barri. Cervesa gratis i art i disseny en vena, què més voleu?

Poblenou Urban District - Capítulo 1 from PobleNou Urban District on Vimeo.
Fotografia de portada: La Escocesa 
Text: Clàudia de Palol Fariza
Correcció: Pendent