16 de des. 2016

EL GRA DE LA PALLA: S'HA D'ANAR A MOIÀ


Poques combinacions de factors juguen tant a favor com les que s’apleguen aquest dissabte a Moià. Parlant de Carnús, el nou microfestival d’electrònica experimental, en tindrem prou per omplir el buit de propostes barcelonines. El col·lectiu artístic Ex Abrupto es caracteritza per barrejar disciplines en esdeveniments que ells mateixos organitzen en racons que ja tenien màgia, però que amb una mica d’art en tenen encara més.

La seva centraleta d’operacions es la capital del Moianès però d’allà s’han mogut nombroses vegades, de fet el seu esperit els mou a descentralitzar-se permanentment i a intentar transformar-se amb cada proposta que presenten. Nòmades i transformadors, així són. Amb Carnús se situen a La Cort, una antiga cort de porcs rehabilitada al centre del poble que ja fa uns mesos que gestionen com a centre d’art contemporani intermitent. Aquest dissabte, però, de 12 del migdia fins a altes hores de la matinada no hi haurà interrupcions: música, fotografia, moviment, paraula, color i fred llest per escalfar.

Qui? Doncs el so anirà a càrrec de ferms col·laboradors d'Ex Abrupto o de personatges dels quals només se’n coneix el nom. Tenim en ment, o si més no podem buscar i trobar, a Anur, Adrià Ballús, Ubaldo, Marc O’Callaghan, Tisch, Stauffer, TECIB i Niedowierzanie, Total Crap, Electroparia, Vanity Dust, Loudness. Més desconeguts són Pompette i Joan de Ses Illes, que no podem trobar enlloc. Les línies mestres són l’experimentació i l’atreviment sempre amb el to electrònic de fons.

Això no és tot, també s’exposaran les fotografies fetes amb Polaroid de l’exposició que Polaroid of the day està preparant a Barcelona pel gener. El que es podrà veure a Moià serà una prèvia amb instantànies d’Ale Bu, Maks Dikarev, Rachel Frank, Ivan Rodriguez Faba, Ioana Cristina Casapu i Ivan Pujol.

Durant tot el dia també es capturaran instantànies dels concerts amb una càmera Graflex Pacemaker dels cinquanta, ho farà el fotògraf Efrén Razkin i les seves fotos s’exposaran els mesos posteriors al Carnús. A La Cort també s’hi podrà trobar una instal·lació audiovisual que es confeccionarà a través d’una peça de l’artista Javier Galán.

Ah, i tot això havent de posar només cinc euros per fer-vos socis de l’associació cultural Ex Abrupto i ajudar a que tot sigui més legal.Fotografia de portada: Javier Galán
Text: Marcel Pujols
Correcció: Pol Camprubí