21 de des. 2016

EL GRA DE LA PALLA: LA LLISTA DE LA SETMANAEi, ja heu fet la llista? No la dels reis, la de millors discos de l’any. Jo no, ni la faré. Ja sé que les llistes van bé per organitzar-se i fer-se una mena d’esquema mental del que has escoltat durant 12 mesos, però igualment no la faré. Categoritzar com a millor o pitjor és entrar a la roda de l’èxit i el fracàs, és tirar gasolina a la competitivitat i al posterior egoisme per no compartir la victòria o per responsabilitzar de la derrota. Sí, ja sé que els gustos ens porten a dir si això és bo o no ho és i crec que és humà tenir-ne i després intentar jerarquitzar, però voto per fer-ho en tertúlies en les quals se sap que cap opinió passarà per sobre de la resta. Només defenso les llistes que es fan partint del consens popular, com casualment fa aquest gran blog on escric.

Deixar anar l’opinió a vegades serveix d’introducció, com és el cas. Ara toca dir-vos àgilment què trobem de musiqueta aquesta setmana en què el Nadal comença de veritat. Toquen alguns grups que estan en moltes llistes, d’altres que no i d’altres que no han tret disc aquest any. Tots ells molt bons.

22/12 
Apolo
20:30h

L’últim "bolo" d’El Petit que podreu veure aquest 2016. Clausureu l’any com cal, va. Retrobeu-vos amb vosaltres mateixos, que els amics forçuts saben com fer-ho. Podria ser un concert de tancament de gira, però tots els discos mereixen una vida més llarga i La Força més. Aquest abril van sortir les cançons i poc després vam poder presenciar el directe, cal repetir-ho tot i aquest dijous es pot fer per 12 euros l’entrada anticipada i 14 si pagueu a la sala. Obriran els Cataplàusia, que els he conegut avui i pinten divertits com a mínim.23/12 
Pumarejo
19:00h

Les festes nadalenques ens proporcionen un tipus de concerts que poques vegades l’any es repeteixen, els de “vuelve a casa por Navidad”. Per aquí corren molts músics, però també n’hi ha molts que han hagut de marxar per motius diversos, per Nadal aquests segons tornen a menjar torrons i a tocar cançons als seus llocs natals. Al Pumarejo deixen que aquests retorns es produeixin perquè ells també han estat fora molt de temps i saben el que és tornar amb tot el caliu. Vaga-lume viuen a Londres i fan música molt interessant, com els bons juguen amb el jazz i el math. Ominira també són molt lliures però més des del vessant de la calor tropical. Enlloc posa preu, però segur que us escuraran una mica la xavalla que us quedi, o sigui que encara us faran un favor.


23/12 
BeGood
21:00

Amb la intenció d’escalfar una mica l’ambient fred dels últims dies de desembre, el Xmas Warming aterra a la BeGood amb números per ser una de les festes grosses d’aquestes vacances. Als grups que toquen els agrada la mandanga i això ja és garantia que n’hi haurà. A més dels catalans Aloha Bennets i Retirada! (que porten mesos molt actius a la gran ciutat alliberant tensió, fregaments i divertimento a través dels seus concerts) també els madrilenys Camellos tornen a Barcelona per afegir més garatge i conya a l’assumpte. Les entrades van dels 6 als 8 euros en funció del que ja sabeu.

25/12 
El Sielu (Manresa)
23:00

Un concert entre àpats sempre ajuda a digerir el paquet del primer i a entomar millor el segon. En aquest cas, a més del factor musical també hi juga a favor el lloc perquè és com “casa” pels Puput i això significa que no s’haurà de patir pel fred. L’últim disc de Puput és de l’any passat, i què? Per mi és un dels millors discos d’aquest 2016, tot molt tènue, molt càlid, molt de fer-te venir ganes d’abraçar. Pel que sembla, no val ni un duro.

Fotografia de portada: Apolo 
Text: Marcel Pujols
Correcció: Pol Camprubí