1 de des. 2016

EL GRA DE LA PALLA: COM COMENÇAR EL PONT


Oferta-demanda. Tots els concerts que anunciem cada setmana es programen perquè hi vagi gent, perquè hi passin coses més enllà de la música i perquè es cobreixin uns mínims suficients com perquè tothom acabi content. El pupurri d’aquesta setmana es queda a Barcelona on sembla que les fires i mercats del pont poden conviure amb la permanent oferta de música.
2/12
Sexy Bicycle + Keem + Rosella Carmesí
Freedonia

A les 9 i per 5 euros s’ajunten noms de la nova o vella guàrdia del pop jove barceloní. Alguns se’n van cap a l’àcid món de les textures psicodèliques (el nou camí de Sexy Bicycle), d’altres arrenquen de les melodies boniques per aterrar amb el post-rock (com Keems) i pel que fa a Rosella Carmesí s’instal·la en un somni profund i agradable. Recomanable i agradable tot plegat.2/12
Viva Belgrado + Cala Vento 
La 2 d’Apolo

Pinta a sold out. Hi ha ganes de veure Viva Belgrado cada cop que venen a Barcelona, aquesta vegada els cordovesos presenten Ulises un dels discos de screamo i post-rock més hiperventilats de la península. Es troben dins una extensa gira europea i a Barcelona compartiran cartell amb els no menys comentats Cala Vento, que no paren. L’entrada pels concerts, que comencen a les 9 del vespre, costa 10 euros.3/12 
Festa d’aniversari d’Ultra-Local Records 
Ultra-Local Records

Continuant la saga d’aniversaris aquest cap de setmana els amics d’Ultra-Local (la botiga de discos i punt de trobada obligatori de l’underground del país) fan quatre anys i ho celebren amb una llista llarga de noms ultralocals. Concretament nou històries diferents, entre grups i dj’s, que ompliran la botiga on segur que hi haurà llaunes. Un cop es tanqui la paradeta la festa es traslladarà a la BeGood, també al Poblenou, on de 12 a 3 els amos del negoci posaran musiqueta.


3/12
Valley Maker + About Leaving 
Miscelanea Barcelona

Els de Gàbia i Pandereta tampoc decauen, continuen allà. En aquell allà metropolità que els fa moure’s del seu Hospitalet natal a la capital per muntar-hi mogudes. L’última és la incursió del guitarrista de Seattle Austin Crane a l’agenda de concerts setmanal, Valley Maker estarà al Miscelanea acompanyat d’About Leaving en acústic, un dels grups d’aquí que mai falten en els concerts organitzats per en Pedro i companyia. Aquest té un preu de 6 euros, bé, no?
Fotografia de portada: Valley Maker
Text: Marcel Pujols
Correcció: Pol Camprubí