16 de nov. 2016

LES ARTISTES CONTRAATAQUEN



El pròxim divendres 18 és nit de bruixes a l'Associació Freedonia. Així ens ho proposa Glitter Zines, col·lectiu que treballa en format fanzine i que explora les relacions entre imatge i paraula en un context sempre femení i feminista. Divendres traspassen el paper per convertir-lo en un acte viu i reivindicatiu.

La censura del plaer femení és el tema central d'aquesta mostra artística que vol celebrar la sexualitat femenina amb l'objectiu de crear un imaginari nou, aquest cop des de la dona i no filtrat per la tradició patriarcal. Trencar mites i destrossar estereotips cal en una època en què és molt fàcil accedir a la pornografia però sembla ofensiu ensenyar el cos real i els seus processos a les xarxes socials. La censura és encara palpable i evident, per això actes com aquest resulten tan necessaris.

Les artistes convidades prometen donar molta guerra. Les armes? La poesia, la fotografia i la il·lustració. Les interpretacions poètiques van a càrrec de magues de la paraula com Luna Miguel o Guillermina Torresi. Des del món de la imatge, Ana Müshell ens regala els seus relats quotidians en vinyetes repletes d'humor, i altres aproximacions gràfiques com les de Sandra Martínez o Kai Corvus ens mostren un cos femení que oscil·la entre la fortalesa i la fragilitat. Els retrats delicats de Mai Oltra o les performances de Maria Sánchez són alguns dels altres treballs per descobrir en aquesta nit exempta de censures i tabús.

Fotografia de portada: Glitter Zines 
Text: Clàudia de Palol 
Correcció: Pendent