9 de nov. 2016

LA RESURRECCIÓ DEL CEL·LULOIDEJa som uns quants romàntics els que ens resistim a l'era digital tot desenterrant les velles càmeres dels nostres avis i posant-les de nou en marxa. Hem après a apreciar la foto pensada, a familiaritzar-nos amb la llum i a conviure amb l'enigma del resultat final. El retorn a la càmera analògica ja és tot un fenomen estès, però són pocs els que es llencen a treballar amb cel·luloide. I és comprensible, el pressupost puja exponencialment, amb prou feines hi ha accés al material i les opcions de revelar són escasses i costoses. Estimats valents que aposteu pel film i benvolguts curiosos amb ganes d'explorar altres formats: s'ha acabat el drama d'enviar carrets a laboratoris holandesos. Hi ha espai per al cine analògic a Barcelona. És hora que conegueu les associacions Crater Lab i Laboratori Reversible.

Crater Lab, iniciativa que sorgeix d'un grup d'artistes i cineastes, vol ser una plataforma de suport per al cinema artesanal i un espai per a l'experimentació, donant a conèixer els seus processos i possibilitats. Per exemple, l'últim taller ha estat dedicat al revelat manual de Super 8. No patiu que ens han promès que n'hi haurà més.

Amb local a Poble Sec i ben arrelat al barri, al Laboratori Reversible no us exigiran cap grau en comunicació audiovisual. Tothom és benvingut en aquest espai pensat per compartir l'experiència de fer i veure cinema. La projecció de filmacions familiars antigues o la iniciativa veCINES retrata un local que es resisteix al pas del temps.

Si teníeu el cinema analògic esperant a la llista de coses pendents, per fi s’han acabat les excuses.


Fotografia de portada: Crater Lab 
Text: Clàudia de Palol
Correcció: Pendent