17 de nov. 2016

EL GRA DE LA PALLA: TRES EN RATLLACrec que com a bons samaritans atents a les mogudes amplificades que es fan el nostre país, ens hauríem d’agafar més caps de setmana temàtics i també (per què no?) més anys sabàtics. Em refereixo a que no només els embafadors dies de festivals han de servir per fotre’ns un bon xut d’electricitat pel cul. Enllaçar bolos continuats a diferents llocs en un sol cap de setmana, com qui es mou pels diferents ambients de la discoteca buscant la veritat, pot ser molt més profitós que tancar-nos en un sol macro-ciber-espai durant tres dies com si no hi hagués demà. Perquè hi ha demà i aquest es construeix acabant les converses amb la penya que et trobes els caps de setmana dient: “Ens veiem al no sé putes què de no sé putes on, fins la setmana vinent guapi!”.

Tot això ve al cas perquè la ruta d’aquesta setmana està plantejada com una marató impossible, de divendres a la tarda a diumenge a la matinada, o sigui que encara us quedarà el dia sagrat per descansar i pair tota la carta. Veureu que després de la parrafada tampoc us faré fer una ruta màgica per llocs que desconeixeu, començarem a la ciutat que va veure morir Gaudí i acabarem a la ciutat que cada dia veu morir milers de porcs i n’aboca la merda allà on pot. El còmput global és de 30 euros (26 pels ràpids) i 17 grups.

18/11
CRET + OAHT + SHOEG
El Pumarejo (Barcelona)
5€
19:30

Poseu-vos una manta i aneu preparats pel mantra ambiental d’aquests tres xicots. Dos debuten (Cret i Oaht), el tercer (Shoeg) potser el coneixeu per formar part de l’aventura juganera d’Ensemble Topogràfic. Les llumetes del Pumarejo il·luminaran tres propostes ja incandescents per si soles que de seguida us trauran la reuma acumulada durant la setmana.


MATAGALLS + AITOR NIEVE + JOHNSON N JOHNSON
Jazz Cava (Vic)
5€
22:30

Un cop acabeu al Pumarejo, o una mica abans si voleu ser previsors/realistes, agafeu el cotxe amb els col·legues, us poseu Kerosene 454 i intenteu no matar-vos per la c-17. Després de l’Esclat de Malla arriba la vostra sortida, dispareu-vos cap a Vic que a la Cava presenten disc la família de Matagalls. Si no m’equivoco, és el seu primer concert de presentació i el tercer que fan des de la fundació del grup. Càntics a viva veu, folk apunkarrat i ratafia, té aquesta pinta.


19/11
FORAMURALLA
L’Atlàntida (Vic)
20€ taquilla /16€ anticipada
Des de les 16:45

Alguna persona amb l’instint paternal a flor de pell que corri pel bar el divendres es pot oferir fàcilment a deixar-te sofà a casa seva, llavors ja ho tindràs tot en ordre per llevar-te el dissabte a Vic, menjar alguna cosa, passejar pel mercat, tenir temps d’avorrir-te una mica i acabar petant al Foramuralla. Aquest any hi toquen: Santi Careta, Maria Arnal i Marcel Bagés, Ljubliana & the Seawolf, Aries, El Petit de Cal Eril, Ryley Walker, Furguson, The Unfinished Sympathy, Calvin Johnson com a Selector Dub Narcotic, Itasca i Lloret Salvatge per amenitzar el diumenge. Aquests noms ocupen les suficients línies com perquè no faci falta dir res més. Jo hi aniria, i més si heu fet nit a Vic, raons no en falten.

Fotografia de portada: Shoeg+ Cret - Oaht 
Text: Marcel Pujols
Correcció: Pendent