24 de nov. 2016

EL GRA DE LA PALLA: FELIÇ ANIVERSARIDe sobte us trobeu que teniu molts amics nascuts a finals de novembre, no hi havíeu caigut mai, però amb els anys aneu veient com la humanitat que us envolta bufa espelmes de diferents quantitats numèriques sempre durant un període molt determinat del mes onze. Casualitat? Secta? Febrer i març són la nova primavera sexual? Tot és una conxorxa contra tu?

Mai sabrem la veritat d’aquests fets, des d’aquí només podem dir-te que el millor que pots fer aquests dies és anar a tantes festes d’aniversari com et sigui possible. Vés a celebrar que no fas anys, què més vols? A continuació us presentem tres projectes que tenen personetes al darrere i que aquests dies victoregen el seus respectius aniversaris. Aneu a presenciar com creixen, va!

V aniversari Snap! Clap! Club!

El 2011 no era el millor any per començar l’aventura amb un petit segell discogràfic, però l’Ana i en Dani tenien clar que si les ganes hi eren, ho havien de fer. Ja han passat cinc anys i la cosa continua, alguns artistes ja van per la quarta referència amb Snap! Clap! Club! (com Evripidis and his Tragedies) i d’altres s’han sumat a la família aquest últim any amb la il·lusió important del principi (com Yumi Yumi Hip Hop o Sant Miquel). Les cares noves i les de sempre seran als concerts d’aquests dies que s’escampen amb cura per la capital amb l’elegància i la humilitat que caracteritza el segell, però també amb l’ànsia de rebentar la pinyata amb el número cinc.

24/11 Matrimonio + Ayalga - El Bar de la Sedeta, 20h - Gratuït
24/11 The Night of the Living Covers Evripidis and his Tragedies - Associació Freedonia, 22h - 3€

25/11 ESCENA INDIE BCN: Yumi Yumi Hip-Hop + Escuela de ULM + Tronco - La Continental Gràcia, 21:30 - 6€
II aniversari Amic Amiant

A Cerdanyola també hi ha gent disposada a partir-se la cara per l’escena local. Gent joveneta amb ganes de muntar concerts sempre que es pugui a la Sala Circus, de posar en marxa grups que tant poden durar un bolo com gairebé una dècada, de fer vídeos d’aquests grups i de passar-s'ho bé en general. -Lo Amic Amiant és vida! -que diuen a l'Ebre. Beveu-ne tots, que sembla que estan en el seu millor moment i ho volen corejar amb representació cerdanyolenca, vigatana i tortosina. Un euro per consistori musical, no us podreu queixar.

25/11 Germà Aire + Opatov + VLIVM - Sala Circus (Cerdanyola del Vallès), 23:30 - 3€V Aniversari Shook Down

Les webs també fan anys i m’atreviria a dir que això encara s’ha de celebrar més que els aniversaris d’aquells projectes que estan acostumats a programar esdeveniments. Els editors i redactors dels portals que llegim diàriament tenen el seu habitat natural entre les tecles del portàtil, veure’ls sortir a la llum quan toca fer anys és una experiència digna del National Geographic. Aquest dissabte, Shook Down commemora un lustre d’activisme periodístic a la xarxa, al paper (on des de fa uns anys també publiquen el fanzine Under-zine) i a les ones amb el programa de ràdio 2000 Enemigos Mortales. Les paraules màgiques que sempre van bé per acabar són birra i gratis.

26/11 Aloha Bennets + Power Burkas + Estruç - Apolo Store (Barcelona), 18:00 - Gratuït
Fotografia de portada: GN 
Text: Marcel Pujols 
Correcció: Pol Camprubí