12 d’oct. 2016

EL GRA DE LA PALLA: DBH, LES INICIALS MÉS PURESNo sé com us dieu, ni com són les vostres vides, ni on cony viviu. No us conec de res, però ser del cert que si aneu a un dels concerts de Dbh sereu millors. No millors que la resta, millors que el vostre jo d’abans del bolo, que ja és dir. Us ho diu una de les tantes persones que no era al concert que el músic de Manchester va fer a l’Helio el setembre de l’any passat. Només quaranta privilegiats cossos van immolar-se aquell dia al, llavors obert, bar de Gràcia. La resta, que prou ocupats estàvem amb la densitat musical de la Mercè, tenim oportunitats de sobres durant els propers set dies. Atenció, números i coordenades:

12/10 Barcelona – El Pumarejo de Barcelona +Rayo60 i Boliden feat Ïlla
13/10 Girona – Casal Independentista El Forn
14/10 Vic - La Jazz Cava
15/10 Sant Feliu de Guíxols – Casa Irla
17/10 Barcelona – Ultra Local Records (instore)

Dit això, queda resoldre qui és aquest desconegut que es fa dir Dbh. Com les inicials indiquen, parlem de Daniel Bridgewood-Hill, un jove de l’era digital, la de veritat. La dels dits lleugers movent-se per les cordes d’una guitarra que et fa travessar camps, saltar marges, seguir la corrent del riu i desembocar en el setè cel. Tot amb els ulls tancats, òbviament. Sent més tècnics, en Daniel és un geni del fingerpicking que agafa com a arrel la música popular i l’intenta enrotllar amb elements més experimentals. Les seves dues referències (Mood al 2015 i Times Flies al 2013) són el punt de partida del petit segell anglès de música assilvestrada Thread Recordings.


Pot agradar (potser ja us hi ha fet pensar) a fans de bandes més freqüents pel territori com Isasa o Negro. Per si voleu seguir-li la veta al noi aquest que ens visita (dins una extensa gira que avarca molts punts d’Espanya, Portugal i Holanda), també és sucós veure els altres projectes en què s’ha implicat. Per una banda, NASDAQ and the FTSE 100 és un trio de rock instrumental (a vegades més matemàtic, a vegades més apocalíptic) que té tota la pinta de ser el seu grup d’adolescència. Per l’altra, Bridgewood-Hill també contribueix en els directes de Kiran Leonard amb la guitarra i el violí. Aquest segon és un altre multiinstrumentista de Manchester de només 20 anys que també raja creativitat. Tot molt recomanable.

Qui avui comença al Pumarejo, però, és Dbh. Qui vulgui purificar-se ja ho sap.


Fotografia de portada: DBH
Text: Marcel Pujols 
Correcció: Pendent