13 de set. 2016

EL SETEMBRE VIGATÀ: QUÈ CANVIA I QUÈ NO ES TOCALes ganes de fer coses, la tradició de dècades en fer aquestes coses i la permissivitat de les forces de l'ordre poques vegades conflueixen. Aquests tres factors són claus per entendre el caldo subterrani que es reparteix a Vic els dies d'activitat del Mercat de Música Viva. La tercera setmana de setembre la Ciutat dels Sants passa a ser la ciutat de les comunions. Els llocs sagrats on els rituals esdevenen els coneixen aquells parroquians batejats en cervesa i purificats per la veritat absoluta que té la música a un centímetre dels nassos. Pels despistats que llegiu Gent Normal i no conegueu com està el claustre aquest any, aquí us fem un resum ràpid de què segueix com sempre i del que canvia.

El Sugar Il·legal Fest es manté inalterable al pas dels anys, i ja en van disset. S'ha de dir que la xemeneia del Sucre en porta molts més enllà, però no s'ha de subestimar per res del món la resistència que s'hi dóna a sota el divendres i el dissabte. Un redactor d'alguna guia de Lonely Planet diria que s'hi ha d'anar per veure i viure la germanor del món del hardcore i el punk (i, en general, de la música de guitarres) en primera persona. El cartell mai varia en excés, les persones tampoc i el sentiment està allà tant viu com el primer dia. Si no fos així, no s'entendria perquè dura tant.Els grups d’aquesta edició són:

Divendres:
9:15 FOBIA (Manlleu All Stars, La Plana)
10:05 PITT MARVEL (Coses boniques ben cantades, Sant Feliu de Guixols)
10:55 SOT (Post-alguna cosa fosca, BCN)
11:45 BONESTORM (Trunca trunca nanana, molt ràpid, La Plana)
12:35 TANO! (Fressa Forta, Girona)
1:25 LES CRUET (gent molt enfadada, Baix Montseny)
2:15 TROPICAL ICE LAND (Crits i cops de pal, La Plana)

Dissabte:
9:15 REGALIM (Un noi molt sensible, La Plana)
10:05 TAÜTS (concert debut, no sabem què fan, La Plana)
10:55 ESPERIT electrònic! (Psicodèlia? Techno?, concert únic amb set electrònic, Baix Montseny)
11:45 ILLINOISE (El retorn de l’any, Vidreres)
12:35 POWER BURKAS (De tot i força, La Plana)
1:25 FP (Rock de pavelló, La Plana)
2:15 BULLIT (MacoMacoMaco, Ferrish don’t forget, St Feliu de Guíxols)

Si el Sugar segueix com sempre, què canvia? Doncs tenim baixes i tenim altes. El Festival Hoteler tenia molts números per no fer-se aquest any, l’hotel de Can Pamplona té nous propietaris i això ho posava molt difícil a la colla d’amics que, des de feia set anys, muntaven una de les festes musicals més emocionants del país. La gent de Famèlic Records (part important de l’Hoteler) estaran el dissabte a la Jazz Cava fent un showcase amb alguns dels seus grups.

La resposta a la lesió hotelera d’última hora –o senzillament, un germen més d’aquest estornut festivaler que viu vic al setembre - és el nou tinglado que s’està preparant al barri de les Adoberies.L’Adoberies Fest s’estrena a una zona declarada Bé d’Interès Nacional però que, precisament per això, ningú gosa tocar. Un dels solars abandonats i plens de runa del barri s’ha habilitat per fer-hi concerts des de la tarda fins a la mitja nit. Els il·luminats que han adobat el terreny no volen (o “no volem”, perquè estic escrivint això i sóc un d’aquests il·luminats per la llum divina) que la festa sigui flor d’un dia. La intenció és que el lloc que s’ha arreglat es faci servir més vegades per activitats culturals de tota mena abans que el barri caigui a trossos o que un pla urbanístic de l’Ajuntament ordeni l’enderroc dels edificis. Veurem com surt la primera prova, us haig de dir que pinta bé.

La cosa anirà així:

Divendres:

18:00 BALLÚS (prova.1, Manlleu)
19:00 ANUR (runa al revés, Centelles)
20:00 PLEASE WAIT (txa-txa-txa St Feliu de Guíxols)
21:00 ABOUT LEAVING (romàntics 2.0)
22:00 NääN (sense destí)
23:00 ESPERIT (interracial, St Celoni)
00:00 POWER BURKAS (vinciguerra, Vic-Menroca)

Dissabte:
17:00 MARINA HERLOP (res de clàssic, Piera)
18:00 ESTRUÇ (àlgebra d’Olot)
19:00 RETIRADA! (sucant l’oliva, Barcelona)
20:00 EDUARD VILA I EL BOSC DE BAMBÚ (bromistes de ses illes)
21:00 PUPUT (incendi provocat, Manresa)
22:00 POLSEGUERA (humitat de pou, Torelló-Santoña-Mallorca)
23:00 GERMÀ AIRE (capicci?, Vic)
00:00 ODD LABU (sal negra, Amposta)


Fotografia de portada: Ikram Bouloum Sakkali 
Text: Marcel Pujols 
Correcció: Pendent

1 comentari:

Anònim ha dit...

Al sucre hi toquen 7 grups que no hi han tocat mai, la meitat. Una mica si que varia el cartell...