31 d’ag. 2016

TORNA EL GAMBEAT WEEKEND, PERÒ NO ELS HI DIGUIS ALS TEUS PARES
El festival més canalla de la Ciutat Comtal celebra la seva sisena edició, de l'1 al 3 de setembre. Un cap de setmana per embogir, i perdre el cap definitivament, amb els millors sons 60's des del garatge al beat, la psicodèlia, el R&R, el surf o el soul més deliciós. Tres dies per gaudir dels directes d'algunes de les bandes que són el referent actual d'aquesta escena, que d'una altra forma no podries veure a Barcelona, juntament amb noves formacions emergents i un gran planter de Dj's, tant nacionals com estrangers, amb la maleta carregada d'obscures joies en format vinil només aptes per a oïdes exquisides i connaisseurs que et faran ballar i destrossar les sabates fins que surti el sol . 

De totes manares, el millor del Gambeat és sens dubte l'ambient que es respira. Et sentiràs com el protagonista de la pel·lícula "Riot On Sunset Strip", rodejat de deesses amb minifaldilles d'infart, canalles il·lustrats amb un estil impecable, rars avis nocturns que només es poden veure en plena acció quan es posa el sol, gent amb fulards, campanes i botins elegants, i unes patilles que serien l'enveja del mateix Curro Jiménez, el més infame i castís de tots els bandolers. Un públic efervescent totalment embogit per la música, sense complexos, entregat i devot que es deixa l'ànima a la pista. Fliparàs amb el bon rotllo que hi ha. Aquí l'objectiu principal és fer la gamba.

Aquest any la festa arrencarà el dijous dia 1 de setembre a la Sala Marula amb la col·laboració de l'A Wamba Buluba Club. Les nits següents tindrà lloc, per segona vegada consecutiva, a la Sala Upload situada a la plaça principal del Poble Espanyol.

Atenció amb el llistat de grups, aquí us en fem cinc cèntims: 

Dijous- 
THE EMBROOKS (UK). La mítica banda anglesa de garatge freak-beat psicodèlic formada cap a finals de 1996 a partir de les cendres de The Lyds. Una ocasió única per ballar amb el directe d’aquest trio que rarament veuràs en concert. I tot seguit, per arrodonir la nit, la punxada del gran Jello Biafra dels Dead Kennedys

Divendres- 
SISTER COOKIE meets LOS MAMBO JAMBO (UK/ BCN). La nigeriana establerta a Londres ha passat de ser una total desconeguda, en tan sols dos anys i amb només dos singles editats, a convertir-se en la nova promesa de l'escena Rhythm n’ Soul. En aquesta ocasió, acompanyada dels barcelonins Mambo Jambo, coneguts pels seus explosius directes, necessitaràs un extintor per sortir amb vida de la sala.

BRONCO BULLFROG (UK). Pop calidoscòpic, psicoactiu, exquisit i sofisticat, els anglesos tenen tots els números per esdevenir grup de culte amb el pas dels anys.

THE KAROVAS MILSHAKE (RUSIA). En el Korova Milk Bar servien llet-plus. Llet amb velloceta o amb dencromina... Bàsicament, llet amb drogues. El beuratge preferit de l'Àlex a "Clockwork Orage" que aguditzava els sentits i els preparava per a una nova sessió de ultraviolència. Respira i assaboreix, com l'Àlex, el deliciós nèctar que preparen aquests russos...

LOS BENGALA (SP) – Duet aragonès que factura un garatge cru i minimalista, amb només bateria i guitarra, un sentit rítmic brutal, cançons que rarament superen els tres minuts i unes lletres que inciten als crits més primigenis.

Dissabte- 
THE MORLOCKS (USA / EU)-  No et perdis el salvatge directe dels nord-americans, garatge sense adulterar, rock primitiu i rudimentari en el millor sentit de la paraula. 

THE KIK- Melodies mod-beat provinents dels països baixos. El relleu de bandes del seu país tan significatives com Outsiders, Motions o Zen.

PAUL ORWELL & THE NIGHT FALLS (UK) – En Paul Orwell és un cantant i compositor d’Essex amb un talent únic per crear composicions on co-existeixen estils tan variats com el Freakbeat, el Rhythm & Blues, el Gospel i el Folk, i que et transporten directament al florejat Carnaby Street del Swining London de1966.  

MOONRITE (FR) - Banda francesa de garatge rock psicodèlic influenciada per gèneres com el gòtic, i el pop en el seu vessant més fosc, però alhora amb un groove molt enganxós i trenca pistes. Formada a Grenoble el 2014 per Yann Cracker i Julien. T’encantarà si t’agrada Deep Purple, Black Sabbath o Arthur Brown


Fotografia de portada: Gambeat
Text: Tatjana Rius
Correcció: Pablo Gerschuni