20 de juny 2016

SEGONA EDICIÓ DEL FESTIVAL PINGÜÍ DE FLIX


El degoteig de cartells de festivals segueix, incessant i sense pausa, les darreres setmanes. S’apropa la calor i cada volta és més a la vora el tema vacances. A tocar. Un dels que més tard arribarà serà el Festival Pingüí de Flix, apadrinat d’aquesta casa que i busca consolidar-se entre els centenars de festivals de música independent de l’Ebre. Els dos o tres vaja. Després d’un primer any amb un cartell completíssim, aquesta edició no perd força i segueix apostant per aquella música que no s’escolta a la tele. Sabeu els Catarres, Joan Dausà i tota aquella infàmia de bandes que porten a Ascó amb la pasta de la Nuclear? Doncs aquests no venen al Pingüí de Flix. Després d’anunciar al, probablement, grup més en forma del país, els Da Souza, a més de Biscuit i les Yumi Yumi Hip-Hop, avui han explicat la resta de cartell.

El 6 d’agost és la data del festival, un dia que sembla escollit per un catador d’amanita muscària però que està ben trobat si agafem de prova la primera edició, que va gaudir d’un gran èxit de públic. Una de les característiques més destacades del cartell d’aquest 2016 és la inclusió de noms que encara tenen poc pes al panorama local. Si l’any passat Las Ruinas, Beach Beach o Me and the Bees eren bandes suficientment consolidades, aquest agost Flix veurà a grups com Twin Drama o VLIVM, encara amb curt recorregut però que han cridat l’atenció dels programadors, sempre atents als moviments del mercato. També entra una banda espanyola, Los Bengala i promet suor, taberna i garatge. Finalment els vàlius, als qui la versió de "Mercè" els serveix per repetir al festival, tot i que aquest cop actuaran de nit.

Enguany el festival no tindrà versió migdia i una altra de matinada, anirà tot de seguit, començant al migdia amb Yumi Yumi Hip-Hop, Twin Drama i VLIVM i continuant al vespre amb Da Souza, Biscuit, vàlius i Los Bengala. Entre mig diversos i diverses punxadiscos amenitzaran les masses avides de ball i alcohol a la piscina local, els dj’s de La Nova Escena (web tarragonina d’indiepop), Morenos de Mallorca (especialistes en pop sixtie) i nosaltres, Gent Normal, que prometem convertir la piscina en desert amb coses tan estrafolàries i desconegudes com sempre. De nit, les meravelloses Koalas en el Arbol (les coneixeran si són locals del OWNW de l’Apolo) i Jose y Yo, que no posen música estrafalaria i sí indie. Indie amics, que faríem sense l’indie? Lenore, estàs convocat.

Per cert, destacar la brillant imatge del festival, a càrrec de Maria Corte. A Flix no hi haurà denominació d’origen, però sí pingüins, i aquest 6 d’agost tornen a sortir del seu iglú.
Fotografia de portada: Maria Corte
Text: JG
Correcció: Pendent