13 de maig 2016

FLOW FESTIVAL, EL NOU FESTIVAL DE MALLORCA


Flow. Fluir. Que les coses surtin amb facilitat. Muntar un festival no és precisament fàcil, però el Flow Festival es fa amb la voluntat que la música i la germanor flueixin a ritme illenc per les Balears. Sol, mar i 12 hores de ball i música en directe per alimentar l’ànima més hedonista. Amb un cartell sinònim de qualitat, preus populars i un emplaçament que convida a gaudir de la música en directe i del mediterrani, de ses illes arriba la primera edició d’aquest festival que confirma que les illes Balears s’està posant les piles. Benvingut FlowFestival.

Ja fa temps que podem gaudir de bandes sorgides de les illes mediterrànies per excel·lència com Beach Beach, Miquel Serra o Da Souza, bandes que han travessat el mar per establir-se en segells catalans i gràcies a la seva visibilització es pot fer el camí de tornada cap a les arrels per a muntar una proposta d’acord amb les inquietuds musicals de l'illa. Aquest impuls sorgit de garatges i petits locals ha ajudat a crear una cultura de festivals que, si bé en general les illes són conegudes per macro discoteques i festivals destinats al house i l’electrònica de tall més comercial, es diversifica amb propostes com la del FlowFestival que se celebra el proper 14 de maig al Parc de Sa Riera, al bell mig de Palma de Mallorca.

Amb una implicació cada vegada major de les administracions públiques, fomentant la cultura alternativa, el Flow, germà petit del Tramutanarocks, amb vàries edicions a l’illa de Palma, però fora de la capital, aposta per realçar els beneficis de celebrar una festival a l’illa principal amb un cartell cuidat i equilibrat entre noms consagrats, bandes a descobrir i tenint en compte les propostes musicals que es couen a ritme de caldereta de la pròpia illa.

Una vegada més, i són diversos els models que ho mostren, es pot muntar un festival amb un preu a les entrades assequible, 18€ anticipada actualment i van començar a 15, permetent un cartell alternatiu on la qualitat no està renyida amb la prohibició d’accés a nivell econòmic.

En un emplaçament nou i privilegiat per 3 escenaris desfilaran propostes que van des de l’electrònica al rock and roll, passant pel folk, el dub o el kraut. Noms de l’escena musical internacional reconeguts com Hot Chip en format dj, Ivan Smagghe i Juan Wauters, el líder de The Beets en solitari, encapçalen les propostes internacionals. La proposta noise-dub d’STA o la fusió d’electrònica i kraut de Siesta! són dues apostes per a l’experimentació, mentre que els esmentats Miquel Serra, Da Souza o Hombre Lobo Internacional destaquen en l’apartat "guitarrero" nostrat.

Atenció especial al Corner Dub, on diversos col·lectius inclosos de la mateixa Palma, faran les delícies dels amants de l’electrònica més bass i reafirmaran el bon moment del gènere, com el bon nombre de discjòqueis que aniran del funk al techno en una vetllada de 12 hores amb protagonisme de la música i, segons previsions meteorològiques, del sol.

Tota la info del festival la podreu trobar aquí. Però no deixeu que us trepitgin el poder estar per primera vegada al festival. Van a tir per demostrar que no només d’ensaïmada i bollos de patata viu Mallorca. En les properes edicions només poden créixer a ritme de sobrassada i rock’n’roll.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Carles Fajardo
Correcció: Pol Camprubí