5 d’abr. 2016

LA CASA ÉS GRAN I QUANTS MÉS AMICS MILLOR!El Festival Hoteler no es pot treure de context i celebrar-se a Barcelona, però sí que es pot convidar a tota la colla de bandes amigues a que visitin la sala Apolo. És com canviar l’habitual ubicació, anar-se’n d’estiueig amb els amics de sempre i trobar un nou lloc amb noves aventures. Un American Pie a la catalana. Diuen la colla de Famèlic que la casa és gran i tothom hi té cabuda! Ara sí, els grups que hi toquin han de ser producte de proximitat (amics), ecològic (músics que es reciclen en noves formacions) i econòmic (entrades a preus populars).

Els organitzadors són bons prescriptors i recomanen grups petits que els agraden i a La Casa Gran mai repeteix ningú, però sempre hi han primeres vegades. Si l’any passat van debutar els Heather, en aquesta 2a edició els toca a Polseguera. Atenció! Que ja han demostrat ser unes bones pitonisses a l’hora d’endevinar la banda de moda de la temporada! A veure que ens expliquen en aquesta edició:

Regalim
18.15h - Apolo Store

Sembla que per fi l’Edu Vila ha perdut la por a quedar-se petit a dalt de l’escenari i tocarà sol, sense la companyia dels carismàtics illencs Da Souza, perquè estan massa enfeinats presentant el millor disc nacional de l’any! Ara, estem contents perquè teníem ganes d’escoltar en Regalim tal i com va néixer, cantant en solitari, només acompanyat de la seva guitarra elèctrica i un pedal Line 6. Serà el primer cop que actua sol en públic. Compta com a debut? Sí, perquè segur que serà un dels millors concerts de la nit (encara que l’hagin programat a l’hora del te) i a part dels hitets antics, tocarà 4 o 5 cançons noves!


VLIVM
19.00h 19.00h - Apolo Store

Aquest nom impronunciable és un acrònim de valium i no té res a veure amb cap Farmacèutic de Lleida. De fet, són uns teens mig de Tortosa i mig de Barcelona. Hem demanat més dades a l’organització i les úniques pistes que ens han donat és que tot i que no viuen a Vic ni a rodalies, són un dels nous satèl·lits musicals que ara rodegen la zona. Van tocar amb els Heather a la Jazz Cava i han fet molts pocs concerts. Sota cada misteri hi pot haver un bon descobriment!

Lloret Salvatge
19.30h - La [2]

En Quim Font va marxar a estudiar trompeta a Nova York però ara és el rei de Barcelona gràcies a l’Ableton Live. És un dels projectes de Famèlic que no van tocar l’any passat, per tant, toca aquest.


Estruç
 20.30h – Apolo Store

Són amics de fa molt temps, l’Aleix Vila de Famèlic i en Marià d’Estruç vivien junts al seu primer pis d’estudiants que van compartir a Barcelona. Porten molts anys, però son una rara avis i es deixen veure poc. Van tocar al primer Festival Hoteler i des d’aleshores no han fet gaires concerts, tot i que ara tornen a anar més seriosament. Està bé que s’ho prenguin així, sense tornar-se bojos. Que no us enganyin, en Marià és el vertader hereu de la Ratafia Russet, i no pas l’Arnau Sabater!

Polseguera
21.00h - La [2]

El debut de l’any, no perquè sigui el projecte d’en Tomeu Mulet de Beach Beach, sinó perquè en Sergi Egea per fi s’estrenarà com a baixista amb grup propi! Tots teníem moltes ganes de veure’l a les 4 cordes després de tocar amb el grup homenatge a l’Hoteler, IES Nostra Senyora del Rock i pujar a fer un cameo als concerts d’aniversari de l’Heliogàbal. No us el podeu perdre! Tots a donar suport a en Txextins! Però aquest cop, no s'hi val plorar. Aneu cap al lavabo si heu d’aguantar les llàgrimes d’emoció, que encara els desconcentrarem i ja se sap que en Tomeu és molt perfeccionista. Oju, que també hi ha la Vero de les Me & The Bees a la bateria. Morirem d’amor!

Ocellot
21.30 - La [2]

Encara que no estiguin a Famèlic n’han format part i hi toquen amics de sempre, com l’Ignasi d’Aliment i en Joan de Two Dead Cats. No us el podeu perdre, com deien al comunicat oficial són els amos i senyors de la psicodèlia barcelonina.

Opatov
22.10h - La [2]

Són els nens macos de Famèlic i han guanyat un munt de premis. Diuen que els agrada el que fan i que són persones senzilles com nosaltres. “No ens veiem tan sovint i per això no surten molt a l’Instagram, però potser mica en mica ens anirem fent més íntims.” Aquesta serà la nit! Prepareu-vos Opatov que intimarem amb vosaltres.


Power Burkas
22.50h - La [2]

Tot i que corren rumors que toquen últims perquè ara que viuen junts, que en Marcel li va posar una navalla al coll a l’Edu Vila, tanquen la jornada perquè són el grup revelació i just publiquen un debut co-editat amb BCore. Ja anava sent hora que aquests joves però grans músics formessin un grup que tingués continuïtat!Fotografia de portada: La Casa Gran
Text: Gent Normal
Correcció: Rosa Molinero Trias