31 de març 2016

PRESENTEM L'AVANÇAMENT D'AUCELL CANTAIRE


Fem una mica de cronologia.

1- Fa un parell de mesos Bubota Discos va anunciar a les xarxes la seva tornada a l’activitat armada. Qui són Bubota Discos? Doncs una colla de sospitosos habituals de Mallorca, ja saben, penya de 40 Putes, Lost Fills, Favela, et al. Amics d’aquesta casa per molts motius, els primer és perquè són unes persones extraordinàries, el segon, hi ha pocs companys de nit més salvatges i divertits que ells, i tercer motiu: viuen això de la música de la mateixa manera que ho fem nosaltres, amb entusiasme, algaravia, plena independència i nul•la actitud comercial. Fa uns anys a van estar editant discos amb un criteri molt divers i sempre en 7" (tots ells disponibles al seu bandcamp). Allà hi cabien coses com Marasme o Miquel Serra, qui per cert va publicar per primer cop allà. Seguim amb la cronología.

2- Fa poques setmanes una revista musical gratuïta amb seu a Barcelona de qui no direm el nom per no fer publicitat va ensenyar al món el primer avançament de la nova época de Bubota Discos. El Mondo Sonoro va presentar el nou EP de Forces Elèctriques d’Andorra, FEA, que passen de Boira Discos a Bubota. Arribem a avui.

3- Presentem en exclusiva un tema de la segona referència del segell, és Aucell Cantaire, sobrenom sota el que s’amaga Toni Verd (ex Los Crudos), que publica elapé de títol homònim. Nou cançons que fluctuen perfectament entre la psicodèlia de Pau Riba i la cançó d’Ovidi Montllor. D’emoció intensíssima i producció mediterrània, són temes que et transporten a ambients rurals i onírics. El tast que us ensenyem avui és “Pastor”, un exemple deliciós de tot el que hem comentat.

4- Escoltin, i gaudeixin, perquè realment val molt la pena.
Fotografia de portada: Bubota
Text: Jordi Garrigós
Correcció: Pendent