22 de març 2016

CONCEPTE DE DOBLE JOC


Mans O
Thirst o sed
Any: 2016
Discografica: Disboot

Figura a l’alça de la etiquetada 'escena Barcelona' Román Daniel, el nom que s’amaga darrera Mans O, presenta el seu primer llarg, Thirst o sed, després de l’ep que va treure en format digital a la mateixa casa. Refina el seu discurs i sobretot el seu concepte. Jugant a un doble joc que experimenta amb textures, sonoritats i ritmes manufactura de forma artesanal electrónica de dormitori íntima i nocturna.

Tan el nom del dics com l’etiquetatge de les cançons es presenta en doble llengua anglès i castellà. Signe que transmet que Mans O composa electrónica d’alta volada buscant un so que el defineixi, no exent de referències múltiples jugant a fet i a amagar amb l’oient. L’embolcall de grans noms de la IDM com Four Tet es una evidencia, tot i que la bellesa del seu treball en molts moments s’acosta més al beat abstracte sense ser-ho.

Els recursos utilitzat pel barceloní et fan visitar a multitud d’influències actuals que es passegen de fa anys pels diferents festivals d’electrònia de Catalunya i que realcen la importància dels petits detalls com a forma de contrast amb altres propostes.

'Lost scar o cicatriz perdida' utilitza melodies lluminoses carregades d’èpica continguda pròpies del Gold Panda de 'Lucky shiner'. 'Crawling o arrastrándose' em porta a recuperra el Nosaj Thing dels primers discs que jugava al hip hop instrumental sense caure en obvietats. 'Concerned or not o preocupado o no' té ressons d’aquella joia que és el 'Nature Boy' de Flako. I fins i tot en alguns talls trobem l’eletrònica d’aires free del Dimlite més asequible.

Atrevir-se a posar tals referents en un mateix treball és de valents, de llegits i de grans creadors. El camí que està construint Mans O té una base més que sòlida per mèrits propis. Una vegada més Disboot tornar a encerta de ple a l’hora d’ampliar l’equip i fa que només tinguem ganes de més Mans O.


Text: Carles Fajardo
Correcció: Pendent