15 de març 2016

CARREGANT LES PILES


Power Burkas
Llarga vida al tarannà
Any: 2016
Discografica:
Famèlic-BCore

Us han fotut mai una bona bufetada, d’aquelles que et giren la cara però que alhora – tot i que això pot sonar un pèl sàdic - et dóna gustet, doncs així és com sona el nou disc de Power Burkas. Una perdigonada d’energia que et travessa el cos, directa el cervell. 

El jove quartet, descendents directes de la factoria Vic, arriba arrasant sense miraments ni pèls a la llengua, amb una naturalitat desbordant i una vitalitat insolent i descarada, i un so poderós, i és que els Burka tenen molt Power. 

Van néixer el 2013, i en poc més de dos anys van treure un EP, una demo i un cassete. Aquest és el seu primer llarga durada, amb quinze hitazos que et faran tremolar de cames. Sacsegen els fonaments de les sales en els seus directes amb un so cru, sense auditius ni artificis (no els hi fa pas falta), i totalment lliure, i dic això perquè tot i que lo seu és el garatge-punk, en les seves cançons es poden apreciar moltes altres influències que poden anar des dels Sonics a la Velvet Underground o els Fugazi. També em venen a la ment alguns grups de streetpunk o de Oi! de finals dels setanta del London més canalla, com ara els Cockney Rejets o els Adicts

Aquest és un disc on conviuen amb harmonia i en total llibertat melodies punk, garatge, power pop i hardcorde, aconseguint una mescla genuïna que fan totalment seva. 

Dominen amb certesa els canvis de ritme, ben estructurats proporcionen sorpresa. Hi ha molt bona cohesió entre totes les parts del grup, amb un ritme de bateria trepidant, unes guitarres incessants, acompanyades d’un baix àgil que sobresurt en algunes ‘intros’ com és en el cas de ‘Ja Ens Entenem’, i una veu que m’agrada força perquè en moments resulta una mica macarra i un pèl bruta, i que en alguns temes, com en ‘Aiguarras’, està reforçada per un cor melòdic que dota al conjunt de sentiment. És llavors quan et donen ganes d’arrencar a ballar en un pogo desenfrenat i oblidar-te de tot. 

Un disc positiu, que et carrega les piles. Altament recomanable.


Text: Tatjana Rius
Correcció: Pendent