29 de març 2016

CANTS MALÈFICS I CAPTIVADORS


Núria Graham
In the Cave
Any: 2016
Discografica: El Segell del Primavera

La veu de la Núria sembla sorgir de les profunditats, una mica melancòlica però plena de força. Si tanques els ulls, i et deixes guiar, tot al teu al voltant desapareix, de mica en mica et submergeixes en una quimera. Els seus cants embriaguen, malèfics i captivadors. Melodies ben treballades, plenes de color i sinuoses textures per deixar volar la imaginació. Aquí, totes les peces de la maquinària encaixen a la perfecció com en un calidoscopi sonor.

Un recorregut a través de paisatges còsmics, miratges d’ultramar, i visions èpiques però gens carregades, tot en la seva justa mesura. Un treball que a més destaca, entre d’altres moltes coses, per una notable producció i una part instrumental molt ben elaborada.

S’allunyen del concepte merament folk per endinsar-se i experimentar en altres terrenys sonors, que van del dream al space, i la veritat és que ho fan força bé. Ens queda clar que són capaços d’això i molt més. Estem impacients per saber de quina manera ens sorprendran en el seu pròxim treball.

En el tema 'Miànigues', el més calmat i sedant de tots, abunden les veus amb reberb i delay en una atmosfera triposa molt Barrett i pinkfloydiana. Però, és la versió que fan del mític 'Toxic' de la senyoreta B. Spears, sens dubte la que es mereix una menció especial. Perversa i sensual a parts iguals.


Text: Tatjana Rius
Correcció: Pol Camprubí