23 de febr. 2016

TERCER DISC, TERCER ENCERT

Suicide of Western Culture
Long Live Death! Down With Intelligence!
Any: 2015
Discogràfica: El Segell
Tercer disc del duo català. Tercer encert. Consoliden una identitat pròpia amb petites variacions. Juguen tan amb el drone d'ambients opressius com amb els ritmes juganers del kraut més ballable, amb melodies lluminoses o amb veus robòtiques. Un discurs continuista en favor de la lluita contra l’ofeg del capitalisme i un cant a la vida i a la col·laboració amb les habituals referències a la història i cultura espanyola. Un recorregut per paisatges urbans i poligons industrials deserts. Tot recollit en un disc que objectivament no aporta debat respecte tàndem, doncs confirma que The Suicide of Western Culture són uns dels majors actius musicals dels país.

Long Live Death! Down With Intelligence! (El Segell, 2015) és un treball on les bateries son quasi reals, agafant un major protagonisme i dirigint la música del duo cap a un so més rock i potser no tant de club, tot i que les ganes de ballar no te les fan perdre, la línia de baix de la canço que dona títol al disc és pur funk, i els ritmes motorik a negres continuen presents en bona part dels temes. 

De la mateixa manera la èpica melòdica  que caracteritza el grup, més mesurada i encertada en aquest treball, sense l’excés de capes, fa que el post-rock sintetitzat de Holy Fuck o 65daysofstatic estigui mes present o com si The Field, qui va remesclar el single d'avançament, sonés més orgànic. Fins i tot podríem dir que arriben a altes quotes de preciosisme com a "You can change anything...", la melodia lluminosa del hit trencapistes que és "Drugs bring me closer to you" o en la col·laboració en forma d'spoken word de Louise Samson d'Anímic fan que quedi intacte la gran sensibilitat de la que sempre han fet gala.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Carles Fajardo
Correcció: Pendent