8 de febr. 2016

CARA-B: A L'HIVERN TAMBÉ HI HA FESTIVALSQui diu que a l’hivern no hi ha festivals? Pels que es pensen que l’època festivalera només es limita a l’estiu (toma tòpic!), que passin per la Fabra i Coats d’aquí un parell de caps de setmana, perquè arriba la segona edició del Cara-B, arriba en ple hivern (encara que sigui de broma) i el pensem gaudir “a fondo” com si ja estiguéssim arribant al maig!

Doncs això, els propers 19 i 20 de febrer a la fàbrica Fabra i Coats torna el Cara-B que ja es va estrenar l’any passat amb força èxit com a nou festival barceloní. Un festival “bueno, bonito y barato” que s’agraeix molt ara que queden tan lluny els de l’estiu passat i que encara no s’acosten els de l’estiu que ve. Com el seu nom ja ens dóna a entendre, el Cara-B es concentra en la cultura musical alternativa, oferint-nos algunes de les propostes més interessants i innovadores de l’escena local i nacional: Los Punsetes, Yung Beef, Extraperlo, Le Parody, Beach Beach, beGun, The Parrots, Betunizer, El Coleta, Guadalupe Plata o The Saurs són alguns dels noms que podrem veure.

No sé vosaltres, però per mi qualsevol oportunitat de veure Yung Beef (presumiblement amb tota la seva “ganga” perquè aquests no van mai sols) en directe ja val l’entrada de qualsevol festival. En Fernando i els seus amics de PXXR GVNG són una de les propostes més fresques i diferents que corren per aquí últimament i en directe són pur show amb el seu trap irreverent. Amb ja dues maquetes publicades en solitari i el disc amb PXXR GVNG, els hits que pot fer sonar el Seco són interminables.

Però a part d'això, hi podrem escoltar el pop directe d'un grup tan consolidat com Los Punsetes i gaudir de les seves fantàstiques lletres; Extraperlo que estrenarà el seu tercer disc, Betunizer (autors del segon millor disc de l'any passat segons aquesta santa casa), els mallorquins Beach Beach; podrem suar una mica amb els ritmes de Guadalupe Plata i els pogos de The Saurs... O tirar per propostes potser menys conegudes i més innovadores però tan interessants com el rap makarra d'El Coleta, o l'electrònica d'aires flamencs i tropicals amb el càlid accent de Le Parody. Per acabar ballant amb el dj set de beGun, que esperem que punxi algun dels seus temes propis.

I la cosa no es queda purament en la música. Al festival també es podrà contemplar l'exposició de cartells de concerts Visual i la selecció del jurat dels millors vídeos que participen al concurs Clips on es premiaran els millors videoclips musicals independents del 2015. Podeu entrar-hi i votar per participar en el premi del públic!
Fotografia de portada: Cara-B
Text: Pol Camprubí
Correcció: Pol Camprubí