18 de nov. 2015

VISITA DELS GOOD OLD FELLAS BUILT TO SPILLBuilt to Spill tornen aquest diumenge amb el disc que ens van prometre a la gira de 2013. Unethered Moon (Warner, 2015), com Marcos Gendre descriu a Rockelux, és un disc que en “escoltar-lo és com tornar a veure a un vell amic amb el qual ja no pots anar de copes com fèieu antigament. Si abans no hi havia ressaca, ara s’aguditzen les ‘jaquecas’, lleus, però ‘jaquecas’…” Però al cap i a la fi, estem parlant de col·legues de tota la vida i no pas de coneguts, si bé la fórmula del disc és la de sempre, també hi ha la mateixa efectivitat de les peces, perquè, si alguna cosa comparteixen els amics de la infància amb la banda, és que tenen les mateixes bromes que et feien riure fa 10 anys, i sorprenentment encara ho aconsegueixen! En coneixem tots els tics i paranys, però els hi guardem un amor incombustible, perquè al cap i a la fi hi hem compartit mitja adolescència, són de la família. Ens anirem a emborratxar a cada bateig, casament o comunió que celebrin, sempre esperant que quedi lluny el funeral.

Perquè Macos Gendre, a la mateixa ressenya, recorda que el seu millor hàbitat és el directe. Si a la passada visita pels nostres territoris van defensar orgullosos una descàrrega de hits de gairebé dues hores, que tenia com a tret de sortida “Goin’ Against Your Mind”, podem esperar que aquest cop hi haurà espai per a noves i velles batalletes.

A part, són coneguts per apropiar-se en el sentit més personal i encantador de tot tipus de cançons d’altres, des de “Sludgefeast” de Dinosaur Jr a “Orion” de Metallica o “(Don’t Fear) The Repear” de Blue Oyster Cult. Fins i tot van tocar “Age Of Concern” de New Order, que tot hi ser un clàssic molt massacrat, va sonar amb encant a l’estil Built to Spill.

Així que veniu diumenge a les 20:00h a Sala Bikini, no se’ls hi falla mai, als bons amics! Pilleu-vos l’entrada aquí. De mentres, us deixo amb la meva preferida!


Fotografia de portada: Kelly Broich 
Text: Gent Normal 
Correcció: Pablo Gerschuni