24 de nov. 2015

TRÖPICAL ICE LAND - CTröpical Ice Land 
C
Any: 2015
Discogràfica: Hang the DJ
Subversió identitària

Play. Declaració anticapitalista, antimonàrquica i en favor de la lluita de classes. Guitarres acoplades. Un, dos, tres i...Bofetada amb la mà oberta. Violència. Ràbia. Punk i Hardcore. Tröpical Ice Land, continuen fent el que saben fer: Screamo amb mala hòstia. Honest i alliberador i amb una millora substancial. El so.

La velocitat amb que comença C (Hang The Dj!, 2015) et deixa sense respiració. 'Caballeros del espejo' i 'Black souls' són una carta de presentació amfetamínica i extrema. Una dosi d’ultraviolència necessària que et fa despertar d’un somni acomodat amb ganes d’aixafar els usurpadors del poder. Però la rebel·lió del s. XXI també es nodreix de la melangia i el dolor. 'Filo' obre el bloc del emo, de la desesperació, de la violència invisible que exerceix el poder sobre els que no tenen oportunitats.

Ritmes pesats, arpegis melòdics, arranjaments de corda i explosions cridaneres són els trets característics de l’esmentada 'Filo' i de la següent 'Muraaqooda'. Tristes i autodestructives, em fan recordar sensacions iguals que a l’escoltar el post-rock dels japonesos Mono. Un dolor que necessari per mantenir-nos vius i alerta.

Amb 'Nails', sembla que continuem sense poder desprendre’ns d’aquesta sensació, però s’obre una línia melòdica cridada que il·lumina com res ho havia fet fins al moment la música dels Tröpical Ice Land i que es confirma amb el tancament musical de 'W.I.C' on l’screamo dels de la plana es fa més vitalista i lleuger, deixant un grandíssim regust de boca.


Molt bona feina des de Torelló i Portland (on ha estat masteritzat), netejant el so i afilant-lo. Un disc per amants dels extrems. Incómode i a l’hora necessari, que m’ha fet recordar bandes europees com Daitro, Amanda Woodward i Death of Anna Karina, de quan assajava al mateix local que els Arabian Shape Guillermo (aka Aliment). Un disc que a molts ens farà recuperar records allunyats i a d’altres els ho obrirà les portes a la subversió, marca de la casa dels Tröpical Ice Land.

Text: Carles Fajardo
Correcció: Pendent