27 de nov. 2015

L'ACOMODADOR #88 · CINE LOW COST 2015


No tot allò low cost és sinònim de menys qualitat, i a Barcelona tenim la sort de comptar amb un certamen que ho aplica directament al món del cinema. Ja fa quatre anys que ho fa, així que ningú li podrà negar l’efectivitat de la seva proposta marcadament alternativa dins el seu sector. El Cine Low Cost tornarà el proper 2 de desembre de 2015 al seu escenari habitual, l’Arts Santa Mònica, per a presentar en exclusiva algunes de les peces de baix pressupost realitzades aquest any a nivell estatal. Un cop més, el valor d’aquest cicle cinematogràfic no només és poder veure aquestes rareses, sinó també la possibilitat de parlar amb els seus creadors just després de la projecció. Això és el que s’hi podrà veure aquest any.

Chica Muerte vs. Niño Cuchillo (Rubén Ajaú, 2015)

El director valencià Rubén Ajaú signa les seves creacions amb el pseudònim Muerte Horrible, un fet que ja ens pot anar donant una primera idea de què hi pot haver darrere d'aquesta pel·lícula. Entre això, i el seu propi títol, Chica Muerte vs. Niño Cuchillo, pot deparar qualsevol cosa que, de ben segur, se sortirà d'allò comú. La història explica l'accidentat rodatge d'un capítol d'una sèrie homònima al film, i ho fa des d'una òptica humorística i també autorreferencial. Tot un misteri per a inaugurar el Cine Low Cost 2015.Julia de Castro, De la Puríssima: Anatomía de una criminal (Javier Giner, 2015)

Aquest documental de ficció segueix l'actriu Julia de Castro en un passeig pel centre de Barcelona amb l'objectiu que se la reconegui com ella creu que es mereix. La seva arma: un quadre amb un retrat d'ella mateixa on ho ensenya tot, i que ha estat valorat a un preu massa baix. La pel·lícula sembla en realitat una espècie de making-of i busca polemitzar i posar en dubte, a la seva manera, el valor que se li dóna a l'art avui en dia.


Ditirambo vela por nosotros (Gonzalo Suárez, 1967)

En aquest cas, el Cine Low Cost mira enrere i aposta per a recuperar un títol que feia més o menys allò que s'impulsa en aquest festival, però 50 anys enrere. Aquest curtmetratge segueix les passes d'un suposat detectiu privat en una investigació enmig d'una ciutat mig destruïda i plena de gent estranya. La cinta compta amb un especial sentit de l'humor, i també amb una llibertat creativa que de segur ens sorprendrà a l'hora de contextualitzar-la dins de l'època en què va ser rodada. A la taula rodona posterior, en parlaran el propi director del film, Gonzalo Suárez, juntament amb el director de cine Carlo Padial i el crític Quim Casas, així que poca broma.Berserker (Pablo Hernando , 2015)

No qualsevol cicle de cinema pot presumir de tenir un títol recentment guardonat i que pràcticament no s'ha pogut veure enlloc. Aquest és el cas de Berserker, que va obtenir el premi especial “Las Nuevas Olas” al Festival de Cine Europeu de Sevilla, i ara s'estrena per primer cop a Catalunya. La història segueix un escriptor que passa per un mal moment a nivell d'inspiració, fins que s'adona que un conegut seu ha presenciat un assassinat i decideix utilitzar-ho per al seu llibre. La pel·lícula mescla la història del crim amb la pròpia del protagonista, convertint-se en un relat de cinema negre que promet i molt.Tota la informació i els horaris de la programació del Cine Low Cost, aquí.

Fotografia de portada: Cine Low Cost
Text: Martí Aragonès
Correcció: Pol Camprubí