16 de nov. 2015

GOOSEBUMPS A BARCELONA... AMB TOTS VOSALTRES ELS MOUNTAIN GOATS!Pell de gallina. No és una exageració. Això és el que probablement us espera si el dilluns 23 de novembre traieu el cap per l'Heliogàbal (Hèlio pels amics) cap allà les 21:30. I no, no estic parlant de corrents d'aire, ni d'aires condicionats a temperatures polars.

Estic parlant d’en John Darnielle de The Mountain Goats, que farà un concert en versió solo d’aquí a poc menys d'una setmana. Una cita d'última hora, que ha estat possible gràcies a la petita agència de concerts Hell Yeah! A Booking Agency, que en assabentar-se que l’artista estava en aquestes dates a casa nostra, va decidir fer mans i mànigues per tal que pogués fer-hi una actuació. De fet, serà tan sols la segona vegada que el músic actua a la ciutat.I us preguntareu: com és que en John ve a Barcelona? L’autor estarà presentant l’edició en espanyol de la seva primera novel·la de ficció, Lobo en la camioneta blanca (Barcelona, Contra Ediciones, 2015). El dia 24 a la llibreria La Central del Raval: si us hi voleu passar, serà a les 19:30 i l’accés és lliure.

No serà l’única estrena, perquè durant el concert, també presentarà el seu últim disc «Beat the Champ» (un àlbum dedicat íntegrament a una de les passions de joventut de l’artista, la lluita lliure). Què podem esperar de la seva actuació? Doncs guitarres nítides, transparents, una veu amb una gran força expressiva i una posada en escena lluny del minimalisme que es podria suposar per a un concert de cantautor.

Costa ser imparcials quan parlem dels Mountain Goats: aquesta banda és una de les meves preferides. No, això és mentida: segurament és LA banda, igual que trobes el TEU estil, o LA persona indicada. Ara de debò: si no veniu, us perdreu un concert d'aquells en els que surts amb la sensació que tot l'univers té sentit, i que hi ha coses que realment valen la pena. Sigueu ràpids i no us quedeu sense entrada!
Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marta Garcia Saperas 
Correcció: Pol Camprubí