27 d’oct. 2015

ACCIÓN DIPLOMÁTICA - MAcción Diplomática
M
Any: 2015
Discogràfica: RØAM
Una oda a la foscor emocional

M és el títol que dona nom al primer casset de set cançons d’Acción Diplomática, el nou projecte en solitari de Victor Morcillo—cantant i baixista de Ciudad Lineal—i el nou fitxatge del segell barceloní ROAM.

Seguint la mateixa línia musical de la seva altra formació coetània, l’estètica d’extraradi industrial, sintetitzada i de caire obscur, forma un embolcall notablement captivador, que aconsegueix exaltar la poètica d’Acción Diplomática, i fer-la més íntima i transcendental.

M és una cinta que traspua melancolia ja en la primera escolta. Els temes es presenten com un conjunt de set confessions, que visualitzen un procés mental i emotiu, on en Victor decideix sincerar-se d’una forma casi descarnada. Com a efecte, veiem una plasmació sonora d’un lapsus de temps de confusió, on busca un sentit vital i una ànsia d’oblidar, o més aviat d’entendre’s emocionalment. És d’aquesta forma que els temes funcionen com un mirall metafòric atamporal del torment, al que fàcilment ens podem sentir identificats.

Seducció lírica i sonora entre boirina i lluna gris d’hivern, que s’executa com una forma d’invocació, i no de plor. Així la percebo jo. La clau de tot? La trobareu en el sisè tema, on la Marina de Luis, parella de Victor, dona veu a 'Desierto rojo', y d’aquesta forma, nom al disc.

Text: Ikram Bouloum
Correcció: pendent