1 de set. 2015

12 MOTIUS PER ALEGRAR-TE QUE ÉS SETEMBRE


Avui és el primer dia de setembre, imagino que ja te n'hauràs adonat per diversos motius, els més destacats són que 1) els teus contactes han compartit 43 vegades el “September Gurls” dels Big Star 2) tornes a ser a la feina. Però no tot és una desgràcia, pensa que hi ha coses la mar d’interessants i xules que vindran d’aquí no res. Una d’elles la nova temporada (setena, que es diu aviat) de Gent Normal, a més aquest any la "teletrés" es veu que estrena un programa que porta el nostre nom. Però no només hi ha això, us presentem 12 motius pels què avui hauríeu de somriure com si no hi hagués demà. S’han acabat les vacances i Bartomeu segueix sent president del Barça, però no tot està perdut, queda això:

1- D’aquí res anunciaran les bandes que tocaran al festival Hoteler, a Vic, aquest mateix setembre. Diuen que serà la darrera edició. De fet ja ho han dit altres vegades. A més, com no, el Sugar Il·legal. En qualsevol cas, Vic és un bon lloc pel desfàs i l’algaravia aquestes setmanes.

2- Un altre festival que es farà al País Valencià i a l’octubre, serà el Festunizer, el tingladu que munten en José, Pey i Marquitos de Betunizer per celebrar i presentar el seu darrer disc. En breu anunci de noms, però ja podeu anar fent travesses.

3- També hi ha el BAM, amb bandes d’aquí i de fora a l’històric festival de La Mercè de Barcelona. Els caps de cartell són els Beach Beach. També el nou festival que es fa al Tibidabo amb els Yo la Tengo, aquest mateix cap de setmana.4- Si voleu concerts internacionals, a Barcelona n’hi ha uns quants de xulos al tornar de les vacances, per exemple amb els Zombies (potser amb formació original?) o els Belle & Sebastian.

5-- Diuen que en Robert Forster de The Go-Betweens podria actuar també a Barcelona i potser alguna altra població dels Països Catalans presentant el seu nou treball. Rumor veraç o no? Doncs ni idea, però ho hauríem de saber en poques setmanes.

6- Els 20 anys de l’Heliogàbal, que celebraran amb concerts de bandes familiars i emblemàtiques del local gracienc. De moment, estrenen temporada amb un bon grapat de concerts de grups forans.7- Nous discos d’Aliment, Alberto Montero, Betunizer, Inspira, un EP de vàlius. I com no, de Las Ruinas.

8- Gent que possiblement estarà gravant material: Da Souza, Lost Fills, Fighter Pillow, Me and the Bees...

9- Ja estan preparant una nova edició del We Love Cats Market, d’ajuda als "gatunos" desemparats.

10-- Ben aviat tornen alguns dels nostres programadors favorits de la ciutat: els de La Fonoteca, amb Esperit! entre d’altres, i els reapareguts 4 Cocos, ara al Sidecar i estrenant-se amb Urogallos. També tornaran a fer festes al Hi Jauh USB després de la parada estiuenca. S'estrenen amb les festes del Poble Nou.11-- Se suposa que hi hauria d’haver nou disc dels TEENAGE FANCLUB abans d’acabar l’any.

12- Veurem si s’acaba el disc de tribut a Ovidi Montollor que estaven preparant diversos grups indie del país abans que passi l’any commemoratiu de la mort del cantautor d’Alcoi.
Fotografia de portada: Arxiu
Text: Jordi Garrigós
Correcció: Pol Camprubí