27 de jul. 2015

PÚBOL EN UN NÚVOL


Un paratge bonic, menjar bé, els amics i la família, un bon llibre, prendre la fresca a la plaça, ballaruca i xerinola. L'estiu és això, i que millor que totes aquestes coses juntes per a celebrar l'inici de les vacances (per la majoria...). Els dies 31 de juliol i 1 d'agost Púbol --fortificació medieval situada al municipi de La Pera, al Baix Empordà-- celebra la segona edició del primer festival realista de l'Empordà: Púbol en un Núvol.

Enguany s'allarga un dia el festival i divendres 31 a la plaça del poble, Sergi Fargas donarà el tret de sortida amb la seva musica intimista, per a donar pas a una de les activitats més maques de l'estiu: el cinema a la fresca. S'hi projectarà BRAHMAN, preestrena mundial de la pel•lícula del bisbalenc Marc Cuscó. Una vetllada tranquil•la per a guardar forces per a l'endemà.

Dissabte la jornada començarà d'hora, a partir de les 12h, també a la plaça, hi podreu trobar diversos punts gastronòmics amb ginebres, cervesa i vermut locals, ideals per a escalfar motors per al concert de Le Petit Ramon, nét del poble, que enguany presenta disc, Senyores, Senyores, Senyores.

Entre breuatge i breuatge aprofiteu per a fullejar i comprar la vostra lectura d'estiu ja que aquest any també hi haurà fira editorial amb algunes de les nostres editorials preferides: Males Herbes, Libros de Ruido i les empordaneses Sidillà i Vitel•la. I si vosaltres o algun dels vostres amics ja heu procreat, a l'espai Nuvolet hi trobareu activitats per a tots els públics.

Per a dinar podreu escollir entre tres tipus d'arrossos diferents, tapes variades i amanides i cremes, tot a base de productes locals. Busqueu una ombra, i païu-ho tot a gust perquè venen els plats forts del dia. Esperit! obrirà amb el seu rock-folk psicodèlic, ho tocarà tot per deixar-vos en un estat de trance absolut, però agafeu-vos fort perquè després arriben Les Sueques amb un dels directes més potents del país. I a les 21h, ben d'hora, es donarà el dia per acabat amb una fideuà.

Tot això no serà pas gràcies a patrocinis, ni a subvencions, ni a crowdfundings, sinó a una plataforma veïnal anomenada Fam/ cultura gastronomia i territori, tres conceptes bàsics que el festival vol homenatjar. Si vosaltres també, no ho dubteu: Baix Empordà i la sal de la terra.


Fotografia de portada: Púbol en un núvol
Text:Núria Curran
Correcció: Pendent