1 de jul. 2015

LA ERA DE LES 'POOL PARTIES'


Un cap de setmana de marge és el que ens han donat els organitzadors de l'ERA entre la festa electrònica diürna per antonomàsia, el Sònar, i la pool party més sonada i hedonista de l’estiu. I és que la combinació d'electrònica i sol és tan perfecta com el matrimoni anxova-seitó o cervesa-braves.
Un any més, a Llagostera, a la Masia de Can Gascons, podrem gaudir del festival petit i cuidat que van començar a organitzar una colla d'amics gairebé sense voler. La primera cita de l'ERA de les dues programades per a juliol s'ha consolidat com un festival quasi exclusiu, l’aforament es limita a 500 persones amb un cartell a la punta de llança de l'avantguarda.

El format és el mateix que l’any passat. A les 14 hores s’obren portes. Donen el tret de sortida la crew de Discos Paradiso. La botiga de (principalment) música electrònica de referència a Barcelona estarà representada per Abu Sou i dj Bruce Lee, dos habituals dels plats en festes i festivals i també del Moog. Musicalment prometen el que ells vulguin (techno, house o espiritual jazz). El que és clar és que escalfaran motors a base de joies úniques rebuscades en gavetes de vinils.

Seguidament, el francès resident a Barcelona Optmst presentarà el seu primer EP, 2 minute warming. Un tractat de R’n’B futurista per a amants dels beats trencats. Melodies pop i ritmes trap es donen la mà en el que serà una sessió enfocada a la pista i gastar sola funkejant de valent.
Resident a Eivissa, Vallès serà l’encarregat de donar continuïtat a la festa. Com no podia ser d'altra manera venint d’on ve, i tal com es pot comprovar en el seu primer treball, St. Lucia, la seva música beu directament del house baleàric amb arranjaments jazzeros i molt de groove. Els seus 22 prometen frescor i són la millor transició cap al consolidat Marc Piñol.

Poca cosa cal dir del veterà productor d’Hivern Disc. Les seves sessions estan marcades per l’elegància i les progressions mesurades orientades principalment al techno, tot i que per a un capvespre al mig de l’increïble paratge de l’ERA, el seu vessant més minimal pot ser garantia de gest i refinament.

A les 22 hores començarà el live del cap de cartell, el xilè Ricardo Tòbar. Amb treballs per a Border Community, i amb nou treball per a Cocoon aquest 2015, la garantia de qualitat sembla assegurada. La seva electrònica té ànima rockera, la distorsió i l’experimentació hi són molt presents, així com els ritmes orgànics, i imprimeixen al seu so un caràcter electro que farà les delícies de tots els assistents. Per tancar, el veterà Undo farà valer la seva experiència en els més variats clubs amb un menú degustació centrat en el techno carregat de melodia.

A part de la música i la piscina, Fleamarket disposarà de paradetes de roba i música i, com a novetat, el col·lectiu Ameba de Barcelona donarà l'oportunitat als assistents de fer anar bateries, remenar sintetitzadors i deixar córrer la seva creativitat.

Al web trobareu totes les possibilitats de transport per arribar al festival. Més fàcil no us ho poden posar. Prepareu banyador i tovallola. Ara que s’ha acabat el PopArb, la de Can Gascons serà la piscina més festivalERA de Catalunya.
Fotografia de portada: Arxiu
Text: Carles Fajardo
Correcció: Marta C.