3 de jul. 2015

ESPECIAL FESTIVALS D'ESTIU 2015: JULIOL


"A l’estiu tota cuca viu" és un refrany molt nostrat, però el podriem anar canviant per “a l’estiu tot festival viu” i no passaria res. Ens seguiríem fent la mateixa idea del que venim a dir.
Però no totes les cuques són interessants i formidables. N’hi ha de parasitàries i d’altres que voletegen la llum mentre aquesta està encesa.
És per això que un any més us presentem LA GUIA DE FESTIVALS D’ESTIU 2015. Comencem amb el juliol, que ve carregadet amb el Lemon Day, Vida, The Exploding Plastic Fest, Festival’Era, Maldaltura, PalmFest i l’Actitud Fest.

Són els nostres destacats:


Hem fet una entrada per cada festival, així que no ens allargarem massa, us en donem els hightlights i si "d’aixònsis", cliqueu i us n’acabeu d’informar.Vida Festival // 2-5 de juliol // Vilanova i la GeltrúEl festival més internacional de tots els que veureu aquí. Potser es deu a la nostàlgia que no ens estem de passar un cop per Vilanova a l’estiu. Al cartell d’aquest any hi podrem trobar noms com Primal Scream, The War on Drugs, Nuvea Vulcano, Ocellot, Super Furry Animals, Hidrogenesse i molts més. + info.Festival’Era Electrònica // 4 de juliol // Can Gascons, 17240 Llagostera, GironaTorna la pool party més atractiva de l’estiu amb Ricardo Tobar, Marc Piñol, Undo, Vallès, Optmst i la gent de Discos Paradiso. + info.Lemon Day // 4 de juliol // Capellades, BarcelonaEstem tristos, el Lemon Day s’acomiada. El Lemon Day plega. Aquest serà l’últim any del "pitote" més gratis del juliol. Acabaran ben forts, amb el que han anomenat Monsters of Lemon, un cartell ple de repetidors com Ainara LeGardon, Nueva Vulcano, Pony Bravo, Za! o Joan Colomo. + info.The Exploding Plastic Fest. #1 // 4 de juliol // Hangar, BarcelonaThe Exploding Plastic Fest. #1 és un happening d’improvisació o caos controlat de música i dansa, arts del moviment que tindrà lloc per primer cop el dissabte 4 de Juliol a l’Hangar de Barcelona, amb actuacions especialment preparades per a l’ocasió de Maria Rodés, Esperit!, Ensemble Topogràfic, Blood Quartet, nuu i molts altres.+ info.Maldaltura // 17-18 de juliol // Llessui, SortCom les cabres, tu! Com més a munt més puja l’alcohol, com als avions. El festival organitzat per L’Eix del Mal portarà a Rombo, Salvaje Montoya, Germà Aire o Fernando Alfaro a fregar del cel. + info.PalmFest // 23-25 de juliol // L’Hospitalet de l’Infant, TarragonaUn altre festival que plega veles. El mes eclèctic de l’estiu, portarà a la costa daurada noms com The Pretty Things, Dorian, Albert Pla, Kokoshca, Las Ruinas o PacoSan. + info.Festival’Era // 25 de juliol // Can Gascons, 17240 Llagostera, GironaEl 25 de Juliol (un mes abans que en la seva anterior edició) els responsables de l’ERA ompliran la Masia de Can Gascons amb la programació pop i electrònica que s'espera amb noms com Dj Capo, Jupiter Lion The New Raemon, Delorean, The Antlers i Gold Pand entre d'altres. + info.Actitud // 31 de juliol - 2 d’agost // Vidreres, GironaL’Actitud de Vidreres torna. Veure la supervivència del festival encoratja l’ànima. El festival DIY portarà a TCN, Teething, Wild Animals, ROT, Not Scientists, Alea Jacta Est o Anchord entre d’altres. + info.Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Pablo Gerschuni