1 de jul. 2015

EL VIDA JA ÉS AQUÍ!

Fem tard com sempre, però l'inici de l'estiu de debò i la calor sufocant se'ns ha tirat a sobre. Així que no podem trobar millor manera de combatre-ho tot plegat que acostant-nos aquest cap de setmana al Vida! Un festival en un entorn ben bonic i natural, que per segon any ens porta una gran combinació entre artistes locals i grans noms internacionals. Ja ho sabeu, a partir de dijous i fins diumenge, de cap a Vilanova i la Geltrú!

Ja arriba la segona edició del Vida, del 2 al 5 de juliol torna el festival successor de l'enyorat Faraday a Vilanova i la Geltrú. Després que l'any passat sorprenguessin a tothom amb la confirmació de l'actuació de Lana del Rey en un festival que tot just debutava, aquest any repeteixen amb un gran cartell, combinant alguns grans noms internacionals amb els grups locals i estatals que ho estan petant o començant a petar i que tothom vol veure.

A partir del dijous 2 de juliol ja comença la cosa, amb unes quantes actuacions de tarda al Molí de Mar que ens deixaran noms com Ocellot o Hidrogenesse. Divendres comencen els plats forts a la Masia d'en Cabanyes, el recinte principal del festival. El londinenc Benjamin Clemente ens delectarà amb la seva portentosa veu i les notes del seu piano, els americans The War on Drugs ens faran levitar amb el seu post-punk oníric i a més podrem gaudir d'altres artistes internacionals com Super Furry Animals o Ezra Furman. El divendres també ens deixarà grans noms de l'escena local i estatal com Joan Miquel Oliver, que segueix presentant el seu nou Pegasus (2015), Nueva Vulcano, el Grupo de Expertos Solynieve (la formació paral·lela d'en J de Los Planetas) o una de les noves sensacions de l'escena indie, les insultantment joves Mourn. Una de les particularitats del Vida és poder gaudir d'un concert tocat des d'una barca! (Tot i que parada i a terra.) A l'escenari Vaixell divendres hi podrem veure el cantautor britànic Neil Halstead, ex-líder de Slowdive, i el galleg Xoel López. I dissabte hi repetirà Nacho Vegas, que ja hi va actuar l'any passat, i Núria Graham. Però els plats forts de dissabte seran els veterans escocesos Primal Scream, que aportaran el toc d'animació necessari al festival amb el seu rock desenfrenat, la banda de Brooklyn Woods i el seu folk-rock de veus agudes i el cantautor americà Father John Misty. Entre tanta música més aviat acústica i tranquil·la, molt adequada al fantàstic entorn del festival, també hi haurà espai per a l'electrònica de JOHN GRVY, el garatge lo-fi de les Hinds (ex Deers) o el rock dels 50 de Los Mambo Jambo.
Les actuacions de dissabte al recinte de la Masia d'en Cabanes hauran estat precedides per les que es podran veure a La Daurada Beach Club, situada ben bé a la mateixa platja, on hi haurà música durant el matí. El mateix emplaçament servirà per tancar el festival diumenge, on tocaran durant la tarda-vespre grups com Les Sueques o Le Petit Ramon.


Fotografia de portada: Festival Vida
Text: Pol Camprubí
Correcció: Pol Camprubí

1 comentari:

Anònim ha dit...

Us heu deixat a Hidrogenesse i Ocellot, xatos.