24 de jul. 2015

EL SANT FELIU FEST NO HA MORT


Semblava que aquest any no, però finalment sí. Cada any l’organització del Sant Feliu Fest, l’Atzavara, es comença a reunir més tard per confeccionar el festival, aquest any, però, sobre les dates en què s’havien de reunir varen patir una pèrdua tràgica. L’humor i els ànims pel festival estaven sota mínims. Setmanes més tard, mesos més tard, han volgut fer “un algo”, una festeta en petit comitè, un gran pitote entre amics i, conscients que no seria un festival a l’ús, l’han anomenat Mini Sant Feliu Fest. Cinc grups, un sol vespre, una sola il·lusió.

Un cartell amb el mític telèfon de la sèrie de Batman amb dos botons, el de crida al festival i el de crida a Batman escenifica el moment en què es troben. Em fa pensar en l’inconscient del qui l’ha dissenyat, potser si hom prem el d’en Batman serà respost per en Ferrish. O qui sap si és en Ferrish qui té el telèfon i crida els ganxons a fer el festival.

El membre de Bullit desaparegut fa pocs mesos veurà des de les altures el festival. Des de dalt de la cornisa del “friendly” bloc de pisos del costat de la TZVR veurà com els seus estimats Bullitt es transformen de nou en els Bad Religion. Ja no fan cançons seves, ja no toca tocar això, però havien d’acomiadar-se d’ell  sobre l’escenari i a casa. El saltenc veurà el seu buit i com, de segur, tot el festival es transforma en un tribut dels seus amics.

A part dels Bullitt també veurà als The Unfinished Sympathy, que des que es van ajuntar de nou per tocar a la gran de l’Apolo per l’aniversari de BCore (i fer un putu bolàs de llàgrima i pèls de punta), han estat assajant amb la vista posada en aquest concert. També els acompanyaran els Zanussi, Please Wait i Tröpical Iceland, grups que d’una manera o altra han estat molt lligats a la població del Baix Empordà.

Tot això serà aquest proper 8 d’agost a les 20h i costarà 10 mísers euros a la sala TZVR (no s’especifica si dins o fora).

Ferrish, el 8 d’agost no et deixis el telefon despenjat.
Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Pol Camprubí