10 de juny 2015

PRIMERA EDICIÓ DEL FESTIVAL LIV-BCN A BARCELONA


Si algú us pregunta què coneixeu de Liverpool segurament us vindran al cap els Beatles i, si sou futbolers, l'estadi d'Anfield i el You'll Never Walk Alone. En canvi, si a un habitant de Liverpool li pregunten què en sap, de Barcelona, potser diu les Olimpíades del 92, el Barça, una sangria o el Primavera Sound. És clar que totes dues ciutats tenen moltes més coses per oferir. És evident, però no és fàcil arribar-hi. Això és el que devien pensar els organitzadors del LIV-BCN, un festival que té lloc aquest cap de setmana a Barcelona i que vol agermanar l'escena més emergent de totes dues capitals.

LIV-BCN va néixer a Liverpool l'any passat i al cartell d'aquesta primera edició vam poder llegir noms com BeGun, Dj Coco o Conrad Roset. Amb la música com a eix vertebrador, però també amb altres disciplines artístiques com ara el disseny i la il·lustració, vol convertir-se en un punt de trobada, ser local i internacional alhora i acostar dues escenes llunyanes geogràficament però amb moltes coses en comú.

Barcelona s'estrena aquest cap de setmana a l'Apolo [2] amb Marnie al marcador visitant. La líder de Ladytron presentarà el seu projecte en solitari però també cantarà algun dels temes de la seva mítica banda (the only want when you're seventeen, when you're twenty-one... segur que ja us l'he enganxat!). Defensant la porteria local tindrem Univers, Boreals i Ocellot, tres bandes que en aquest mateix ordre funcionen molt bé i de les quals en aquest nostre estimat blog n'hem parlat milions de vegades perquè ens agraden molt. Per acabar la nit una mica d'indiescabreados djs i Graham, una fórmula 100% eficaç per acabar ballant fins que surti el sol.

Mariadiamantes i John Wai són els representats plàstics que mostraran les seves particulars visions d'ambdues ciutats en una exposició a l'escola de disseny BAU. La inauguració serà aquest divendres però es podrà veure fins al dia 26 de juny i és totalment de franc.

Però n'hi ha més. El 9, 10 i 11 de juliol el LIV-BCN torna a Liverpool amb Clinic, Miniontv, Strange Collective i Bathymetry com a bandes de la ciutat i Mujeres, The Suicide of Western Culture, Pau Vallvè i Dj Coco com a grups convidats des de Barcelona. També es projectarà Blancanieves de Pablo Berger i es podrà visitar l'exposició conjunta de Mariadiamantes i John Wai.

Fotografia de portada: LIV-BCN
Text: Muntsa Casas
Correcció: Marta C.